BEDRIFTSTEKNOLOGI

Centrino skal Intels Wi-Fi hete

Intel skal samle sine Wi-Fi-produkter, også prosessorer som "Banias", under varemerket Centrino.

9. jan. 2003 - 08:08

Les også

De andre medlemmene av Centrino-familien vil være brikkesett og kretser for å håndtere trådløs kommunikasjon. Slik logoen ovenfor antyder, vil Centrino markedsføres etter et konsept tilsvarende kampanjen "Intel Inside" som har pågått siden 1990. Vilkåret for at PC-leverandører skal kunne bruke Centrino-logoen, er at de bruker alle komponentene i familien. De kan ikke nøye seg med Pentium-M-prosessoren, og kjøpe brikkesett eller Wi-Fi-komponenter fra andre leverandører. Tilslutningen til Centrino innebærer, i likhet med Intel Inside, subsidiert markedsføring fra Intel til PC-leverandørene.

Navnet Centrino skal vekke assosiasjoner til flyvning og mobilitet, og er en sammensetning av "center" og "neutrino". På italiensk betyr ordet "dessertserviett" eller "mellomleggsserviett", altså en serviett eller brikke, gjerne brodert, som plasseres under en skylleskål eller under en flaske.

Centrino-utspillet markerer at Intel klatrer nok et trinn oppover verdistigen. Ifølge amerikansk presse skal det være knuter på tråden mellom Intel og store PC-leverandører som HP og Dell, fordi disse gjerne vil beholde ansvaret for systemdesign, stå friere til å kjøpe komponenter fra flere leverandører, og oppnå en sterkere differensiering av sine produkter. Intels motargument er at Centrino bygger på komponenter som passer til hverandre, og at høyt produksjonsvolum gir lavere omkostninger per enhet.

De første Centrino-PC-ene, med Pentium-M i 1,4 GHz og 11 Mb/s Wi-Fi, ventes i månedsskiftet mars-april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.