AVTALER & KONTRAKTER

CGI vant kjempeavtale med Oslo

Skal fornye skolenes IKT-plattform for 400 millioner.

UDE-direktør Astrid Søgnen forsegler avtalen med CGI Norge-direktør Olav Sandbakken med et håndtrykk.
UDE-direktør Astrid Søgnen forsegler avtalen med CGI Norge-direktør Olav Sandbakken med et håndtrykk. Bilde: CGI
15. okt. 2014 - 14:53

Oslo kommune er blant landets største virksomheter. Leveransene som legges ut på anbud blir tilsvarende store og viktige for IT-tilbyderne som går seirende ut i anbudskonkurransene.

Utdanningsetaten (UDE) fornyer nå sin avtale med CGI Norge (tidligere Logica) om videreutvikling av Osloskolenes IKT-plattform.

Leverandøren gjør dette klart i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Avtalen har en kostnadsramme på om lag 400 millioner kroner. Løsningen vil omfatte over 90.000 elever og lærere fordelt på alle kommunens 172 skoler og opplæringssentre, samt ekstern og sikker kommunikasjon mot elevenes foresatte.

Kontrakslengden er på seks år med opsjon på ytterligere års forlengelse.

Det oppgis at CGI skal utvikle og levere en moderne skybasert løsning som kan brukes på pc-er med Windows og Mac, nettbrett og smartmobiler. Videre heter det seg at løsningen tilbyr to hundre pedagogiske applikasjoner til over 50.000 arbeidsstasjoner.

– Vi ser frem til en ny IKT-løsning som sikrer Osloskolene effektiv undervisning med hensyn til planlegging, organisering, gjennomføring, vurdering og oppfølging av elevenes læring. Samtidig skal løsningen sikre at alle elever i Osloskolen får et likeverdig tilbud om bruk av IKT, uttaler UDE-sjef Astrid Søgnen i Oslo kommune.

Hovedstaden opplever for tiden Europas største vekst i innbyggertall. Antallet elever vil følgelig også øke kraftig i tiden som kommer, det forventes opp mot 100.000 elever om noen år. CGI fremholder at leveransen deres er klar for å skaleres for å møte denne veksten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.