JUSS OG SAMFUNN

Chaffey skal digitalisere

Går inn i regjeringen.

Abelia-leder Paul Chaffey har sagt opp med umiddelbar virkning og blir statssekretær for Jan Tore Sanner i departementet som skal ha ansvaret for digitaliseringspolitikken.
Abelia-leder Paul Chaffey har sagt opp med umiddelbar virkning og blir statssekretær for Jan Tore Sanner i departementet som skal ha ansvaret for digitaliseringspolitikken. Bilde: Heidi Widerøe
16. okt. 2013 - 10:47

Paul Chaffey har sagt opp sin stilling som leder for arbeidsgiverorganisasjonen Abelia, og blir ny statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Han vil dermed jobbe rett under Jan Tore Sanner, som vil lede «superdepartementet» til Erna Solberg.

Onsdag ble den nye Solberg-regjeringen presentert i Stortinget. Der ble det bekreftet at Jan Tore Sanner blir ny «IT-minister.»

Dette departementet består av Kommunal- og regionaldepartementet og Fornyingsdepartementet, og vil ha hovedansvaret for digitaliseringsarbeidet i offentlig sektor og IT-politikken. Allerede 30. august kunne digi.no fortelle om departementet, som da var på tegnebrettet hos påtroppende statsminister Erna Solberg.

Chaffey er mest kjent som tidligere stortingspolitiker for SV, men har siden «hoppet over» og er i dag medlem av Høyre. Som leder av NHO-organisasjonen Abelia han også vært en aktiv lobbyist for kunnskaps- og IT-bedrifter.

Da digi.no snakket med Chaffey i går kveld ville han ikke kommentere noe som helst, men ryktene om at han ville få en posisjon i regjeringen har florert de siste dagene. Chaffeys overgang ble først omtalt av Aftenposten, men flere kilder bekrefter dette til digi.no.

Det er ventet at det blir utnevnt flere statssekretærer for Sanner sitt departement, som vil ha en svært omfattende portefølje. Det er ikke bare IT-politikken som vil sortere under Sanner. Hele porteføljen til Kommunal- og regionaldepartementet samt statens arbeidsgiveransvar og statens eiendommer, blant annet, vil styres herifra.

Aftenposten melder også at Per-Willy Amundsen (FrP) går inn som statssekretær i Kommual- og moderniseringsdepartementet.

Et annet navn det er verd å merke seg er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Han får med seg Bård Hoksrud som statssekretær. Hoksrud har markert seg som både samferdsels- og IT-politiker mens han var på Stortinget. Det ambisiøse bredbåndsmålet til regjeringen, en målsetting på 100 Mbps til alle husstander i Norge, blir det disse to sin oppgave å fikse de neste fire årene.

Det blir bekreftet at Samferdselsdepartementet skal ha ansvaret for bredbåndspolitikken, ikke Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

digi.no kommer tilbake med mer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.