Chambers: - IT-sektoren snur om tre til seks måneder

Cisco-sjef John Chambers er forsiktig optimist på vegne av eget selskap og IT-industrien som sådan, selv om Cisco i går la frem tall som viser en salgsnedgang på 25 prosent i fjerde fiskalkvartal. - Bunnen i markedet ser snart ut til å være nådd, sier Chambers.

Cisco Systems Inc nådde sine egne estimater for fjerde fiskalkvartal, men toppsjef John Chambers' forsiktig optimistiske tone medførte ingen hurrarop i det amerikanske markedet.

Cisco-aksjen falt 28 cents (1,4 prosent) til ny notering på 18,90 dollar etter resultatfremleggelsen i handel etter børsens stengetid i går kveld, amerikansk tid. Da hadde markedet fordøyet budskapet fra Chambers om at de tøffe markedsforholdene nok vil vedvare i ytterligere tre til seks måneder.

Verdens største nettverkutstyrsleverandør mener at inneværende kvartal, som avsluttes i oktober, vil bli så mye som fem prosent svakere enn nå i fjerde fiskalkvartal. Siden januar har Cisco-salget falt med 36 prosent.

- Vi tror ikke vi har nådd bunnen ennå, men vi mener å se tegn på at markedet i USA er i ferd med å stabilisere seg, sier John Chambers til Wall Street Journal, og legger til at han er forsiktig optimist i forhold til at markedet snur om tre til seks måneder. Det som bekymrer Chambers er at etterspørselen fremdeles viser svake tendenser i Europa og Asia.


Cisco la i går frem tall som viser at selskapets omsetning falt 25 prosent, ned fra 5,72 milliarder dollar i Q4 i fjor til 4,3 milliarder dollar i samme periode i år. Sammenliknet med inneværende fiskalårs tredje kvartal, falt omsetningen med ni prosent (fra 4,73 milliarder).

Nettoresultatet i kvartalet falt med hele 99 prosent til 7 millioner dollar. Driftsresultat per aksje endte på 2 cents - på linje med det analytikerne hadde ventet.

For hele fiskalåret rapporterte Cisco et tap på vel én milliard dollar, eller 14 cents per aksje.

Les også Merrill Lynch' spådommer for telesektoren: Fremdeles bånn i telekom
Til toppen