KARRIERE

Charles Phillips skal lede Oracle-konkurrent

Tidligere kronprins til Larry Ellison blir toppsjef i Infor.

Faksimile av Infors nettsted: Selskapet er stolt over å ha fått Charles Phillips til å lede selskapet.
Faksimile av Infors nettsted: Selskapet er stolt over å ha fått Charles Phillips til å lede selskapet.
26. okt. 2010 - 11:37

Et par uker etter at Mark Hurd måtte forlate toppsjefstillingen i HP som følge av et forhold til en kvinne, sa nestkommanderende i Oracle, Charles Phillips, opp sin stilling med henvisning til samme type årsak.

Phillips hadde et utenomekteskapelig forhold til samme kvinne i over åtte år. Han er nå skilt, og sier han ikke lenger har noe forhold til sin tidligere elskerinne.

Hurd ble tilbudt en stilling i Oracle tilsvarende den Phillips hadde.

I går ble det kjent at Phillips heller ikke blir gående lenge uten jobb: Han blir toppsjef (CEO) i Infor, en ikke-børsnotert mellomstor leverandør av forretningssystemer til mellomstore bedrifter, med en årsomsetning anslått til rundt to milliarder dollar.

Infor ble stiftet i 2002 og startet med å levere løsninger til industri og finans. Porteføljen er siden utvidet med rundt 70 oppkjøp. Selskapet skryter av at de fra første stund har orientert sine produkter og tjenester mot mellomstore bedrifter. Selskapet har rundt 70 000 kunder over hele verden. De mener å ha bedre kjennskap til mellomstore bedrifters behov enn konkurrenter som SAP, Oracle og IBM, som tradisjonelt har satset på de største, og først de siste årene har innsett at også mellomstore aktører kan være lukrative kunder.

Infor har varslet en ny produktplattform i januar. Phillips overtar formelt som toppsjef 1. desember.

Ifølge amerikansk finanspresse ligger Infor an til enten å introdusere seg på børs, eller blir kjøpt opp av større konkurrenter som Oracle, SAP eller IBM.

Avtroppende Infor-CEO Jim Schaper fortsetter som styreleder. Han uttaler til amerikanske aviser at Phillips er «perfekt» til å lede Infor, og stadfester at Infor vil fortsette å kjøpe mindre selskaper også under Phillips.

Phillips ble analytiker i Morgan Stanley i desember 1994. Han spesialiserte seg på programvarebransjen, og ble anerkjent for sine grundige analyser, særlig av Oracle. Han forlot analytikertilværelsen i mai 2003 til fordel for en stilling som «executive vice president» i Oracle, og avanserte siden til president, sammen med Oracle-veteran Safra Catz som har det øverste ansvaret for økonomien i selskapet.

Phillips har IT-utdannelse på bachelor-nivå fra US Air Force Academy, på master-nivå innen forretningsledelse fra Hampton University, og har også juridikum fra New York Law School. Han har tjenestegjort som kaptein i US Marines.

Les mer om Infor.

Les mer om Charles Phillips.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.