BEDRIFTSTEKNOLOGI

Check Point tilbyr brannmurer i nettskyen

Virtuelt sikkerhetsutstyr kan nå leveres gjennom Amazon Web Services.

Amazon og Check Point finner hverandre i nettskyen.
Amazon og Check Point finner hverandre i nettskyen.
6. jan. 2012 - 08:41

Den israelske leverandøren av utstyr for IT-sikkerhet, Check Point, har spesialisert seg på å levere noe de kaller for «software blades». Disse er dedikerte virtuelle maskiner som tar seg av sikkerhetsoppgaver som brannmurer, innbruddsvern («intrusion prevention»), snokvarsling, applikasjonskontroll, URL-filtrering, virtuelle private nett (VPN), mobil tilgang, vern mot datalekkasjer og så videre.

Hittil har kunder vært nødt til å installere dette virtuelle sikkerhetsutstyret på egne servere. Check Point sier de nå tilbyr et alternativ: Deres «software blades» gjøres tilgjengelig gjennom Amazons skytjeneste Amazon Web Services.

Tjenesten er lagt opp i samarbeid med Amazon. Den er tilgjengelig gjennom autoriserte Check Point-forhandlere. Prisene følger lisensavtalene for Check Points «software blades».

Målgruppen er bedrifter som bruker Amazon Web Services til hele eller deler av sin virksomhet. Check Point ser for seg at tjenesten kan trygge den typiske bruken av Amazons nettsky, det vil si der man tyr til nettskyen for å ta seg av spisser i etterspørsel som det ikke er hensiktsmessig å dekke gjennom egne systemer.

I tillegg til sikkerhet, loves rask utlegging og enhetlig drift og rapportering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.