Chess-eiere varsler børsnotering

Catch og NextGenTel har gått på børs. Nå varsler også Chess at de vil på børs.

Catch og NextGenTel har gått på børs. Nå varsler også Chess at de vil på børs.

Chess varsler en børsnotering i 2005. Samtidig tar Chess-eierne ut utbytte og selger seg delvis ned i selskapet.

I løpet av juni skal det betales ut rundt 20 millioner kroner i utbytte i Vollvik Gruppen, som eier mobilsuksessen Chess. De to største eierne i Vollvik Gruppen er Chess-sjef Idar Vollvik (65 prosent) og styreleder Svein Johnsen (23 prosent). De planlegger også å selge seg ned til en total eierandel på rundt 70 prosent, skriver Bergens Tidende.

- Nedsalget begynner om 14 dager. Vi skylder en del penger etter at vi kjøpte opp aksjer i fjor, sier styreleder Svein Johnsen til BT.

Selskapet melder også at en mulig børsnotering vil komme i 2005.

- Hvis selskapet blir kjørt videre i egen regi, forventer vi en børsnotering i løpet av 2005. Vi har planer om å legge 2004 bak oss først, men dette kan endre seg hvis interessen er stor, sier Johnsen til Bergens Tidende.

    Les også:

Selskapet har engasjert meglerhuset H&Q Norden for å lage et prospekt i forkant av en mulig børsnotering eller for å få inn nye investorer i selskapet.

Et alternativ til børsnotering er å få inn investorer som kan gå inn som del-eiere. Chess-sjef Idar Vollvik har tidligere sagt til digi.no at han ønsker å beholde kontrollen i selskapet. Han trenger imidlertid mer om han skal gjennomføre visjonen om en ytterligere satsing internasjonalt.

Til toppen