Chess-eiere varsler børsnotering

Catch og NextGenTel har gått på børs. Nå varsler også Chess at de vil på børs.

Chess varsler en børsnotering i 2005. Samtidig tar Chess-eierne ut utbytte og selger seg delvis ned i selskapet.

I løpet av juni skal det betales ut rundt 20 millioner kroner i utbytte i Vollvik Gruppen, som eier mobilsuksessen Chess. De to største eierne i Vollvik Gruppen er Chess-sjef Idar Vollvik (65 prosent) og styreleder Svein Johnsen (23 prosent). De planlegger også å selge seg ned til en total eierandel på rundt 70 prosent, skriver Bergens Tidende.

- Nedsalget begynner om 14 dager. Vi skylder en del penger etter at vi kjøpte opp aksjer i fjor, sier styreleder Svein Johnsen til BT.

Selskapet melder også at en mulig børsnotering vil komme i 2005.

- Hvis selskapet blir kjørt videre i egen regi, forventer vi en børsnotering i løpet av 2005. Vi har planer om å legge 2004 bak oss først, men dette kan endre seg hvis interessen er stor, sier Johnsen til Bergens Tidende.

    Les også:

Selskapet har engasjert meglerhuset H&Q Norden for å lage et prospekt i forkant av en mulig børsnotering eller for å få inn nye investorer i selskapet.

Et alternativ til børsnotering er å få inn investorer som kan gå inn som del-eiere. Chess-sjef Idar Vollvik har tidligere sagt til digi.no at han ønsker å beholde kontrollen i selskapet. Han trenger imidlertid mer om han skal gjennomføre visjonen om en ytterligere satsing internasjonalt.

Til toppen