Chess-formuen er spilt bort

Tele-gründer Idar Vollvik er gjeldsslave og risikerer personlig konkurs.

Chess-formuen er spilt bort

Tele-gründer Idar Vollvik er gjeldsslave og risikerer personlig konkurs.

Chess-gründer Idar Vollvik innkasserte 800 millioner kroner da han solgte mobilselskapet sitt til TeliaSonera i 2005.

Pengeformuen ble plassert i aksjer og på det meste hadde Vollvik fire-fem milliarder i papirverdier. Verdiene ble imidlertid spilt bort på børsen, og Vollvik regnes nå som mer eller mindre blakk.

I går tvangssolgte meglerhuset First Securities mesteparten av den gjenværende aksjebeholdningen i Vollvik Invest for anslagsvis 15 millioner kroner.

- Hele egenkapitalen er nå tapt og selskapet sitter igjen med en betydelig gjeld, sier Idar Vollvik i en kommentar.

Turboinvestoren lover nå at han er ferdig med aksjetrading for all fremtid og sier at han fremover skal bruke tiden sin på «operativ virksomhet».

Tross den dundrende konkursen er Vollvik i dialog med kreditor, og ovenfor Finansavisen bekrefter meglerhuset First Securities at de har utestående krav mot Vollvik Invest og Idar Vollvik personlig.

Etter en avtale har partene imidlertid valgt å ikke kommentere størrelsen på gjelden eller detaljer rundt mulige løsninger.

På spørsmål fra NRK om First kan ta fra ham personlige eiendeler svarer Vollvik noe unnvikende at «dette er advokatmat», og gir inntrykk av at han ikke helt har oversikten over hva kreditorene kan finne på å gjøre.

Mobilselskap kan gå dukken

Mobiloperatøren Ludo, som Vollvik startet i 2006 er ifølge Bizweb heleid av Vollvik Invest AS. Dermed risikerer mobil-gründeren å miste også dette selskapet hvis Vollvik Invest skulle gå overende.

Ovenfor NRK fremholder imidlertid Vollvik at Ludo Mobil er bygget opp utenfor strukturen som er rammet av gjeldsproblemer, og at selskapet derfor er trygt.

    Les også:

Til toppen