Chess fortsetter som lavprisselskap

Chess inngår i TeliaSonera-konsernet, men skal fortsette som eget selskap med lave mobilpriser.

Chess inngår i TeliaSonera-konsernet, men skal fortsette som eget selskap med lave mobilpriser.

I forrige uke ble det endelig gjort kjent at Konkurransetilsynet godkjente TeliaSoneras kjøp av Chess, og i går skrev partene under på de siste formelle papirene for mobilkjøpet.

Samtidig fikk Chess-grunder i går bekreftet på tekstmelding 600 millioner kroner på kontoen. Han vil få pengene i flere runder framover for salget av Chess som nå inngår i TeliaSonera-konsernet.

TeliaSoneras nordiske mobilsjef Kenneth Karlsberg understreket i går til Dagens Næringsliv at NetCom og Chess vil fortsette som konkurrenter. Ingen i NetCom vil få styreplass i Chess, og Chess skal forbli et lavprisselskap.

Hovedkontoret i Chess vil fortsatt være i Bergen, og Idar Vollvik har forpliktet seg til å lede selskapet fram til sommeren 2006.

TeliaSonera forventer at de fleste av Chess-kundene flytter fra Telenors mobilnett til NetComs ved hjelp av ekstratilbudet ved bytting av sim-kort.

Chess har rundt 365.000 aktive kunder. Det svensk-finske telekonsernet TeliaSonera vil med NetCom og Chess ha opptil 1,7 millioner mobilkunder i Norge og få kontroll over 35 prosent av det nordiske markedet.

Til toppen