Chess lanserer egen mobiltelefon

Chess lanserer egen billig-mobil med 3G for forbruker-markedet.

Chess lanserer egen mobiltelefon

I USA er det vanlig at mobiloperatørene lanserer sine egne mobiltelefoner. Dette har ikke slått helt an i Europa, selv om Vodafone skal ha hatt suksess med å gjøre det i Storbrittania.

Nå prøver mobiloperatøren Chess seg på å lansere et eget mobilmerke som de har kalt Chess X-one.

- X-one er en 3G-telefon og har alle moderne funksjoner som kamera, mp3-spiller, støtte for e-post og 1 gigabyte minnebrikke inkludert, sier Per Christian Andersen, administrerende direktør i Chess, i en pressemelding.

Chess trekker frem prisen som den viktigste differensiatoren i forhold til etablerte konkurrenter som Nokia og Sony Ericsson.

De som tegner abonnentet Chess Control må betale 399 kroner i lanseringsperioden, mens alle Chess-kunder kan kjøpe den for 699 kroner.

Mobilen er produsert av kinesiske Huawei, og er ikke tilgjengelig for kunder av andre mobiloperatører. Den er låst med operatørlås til Chess.

- Dette handler om å gjøre det billigere å bli totalkunde og gi våre kunder et billigere alternativ til god kvalitet, sier Andersen.

Chess forteller videre at de først og fremst satser på forbrukermarkedet med denne mobilen, og at de fortsatt vil tilby mobiler fra Nokia og Sony Ericsson.