RESULTATERFINANS

Chess-salget endelig i boks etter priskutt

TeliaSonera og Netcom ble enig med Idar Vollvik, men Vollvik måtte kutte prisen med 200 millioner kroner.

29. aug. 2005 - 11:04

TeliaSonera og Netcom melder at de i formiddag har signert avtalen om å kjøpe Chess/Sense fra Vollvik-gruppen og Idar Vollvik.

Med et jafs henter TeliaSonera inn mye av forspranget Telenor har hatt i det norske mobilmarkedet.

Det er nå gjort en avtale om kjøp av 91,2 prosent av aksjene i Vollvik Gruppen som eier 100 prosent av aksjene i mobilselskapet Chess/Sense. Prisen er satt til 1.619 millioner norske kroner, som betyr 11,03 kroner pr. aksje i Vollvik Gruppen. Opprinnelig var prisen 1,8 milliarder kroner.

Men selv etter et kutt på 200 millioner kroner har Chess/Sense likevel oppnådd en svært hyggelig snittpris per kunde på 4000 kroner.

TeliaSonera vil sette frem et bud på de resterende aksjene i Vollvik Gruppen på samme kurs. Chess/Sense hadde ved utgangen av juni 405.000 abonnenter.

Utover synergier forventes transaksjonen å bidra positivt til TeliaSoneras inntekter og kontantstrøm. Synergiene er i hovedsak knyttet til økt utnyttelse av NetComs eksisterende nett, skriver TeliaSonera.

TeliaSonera vil øke selskapets inntekter i Norge med omlag 625 millioner kroner i kontantflyt før skatt fra midten av 2006. Da skal selskapet være ferdig med omstruktureringen og overføringen av kundene til Netcom.

Men Netcom og Chess slås ikke sammen. Chess/Sense fortsetter å operere som tjenesteleverandør under sitt eget varemerke på det norske markedet. Idar Vollvik fortsetter som adm. direktør i Chess/Sense, og det vil ikke gjøres noen større endringer i driften av selskapet, presiserer TeliaSonera.

Men Chess har en stor jobb foran seg. Chess har ikke et eget nett og har leid kapasitet av både Telenor og Netcom. Hele 70-80 prosent av kundene bruker Telenors nett og må derfor bytte SIM-kort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.