Chess-salget endelig i boks etter priskutt

TeliaSonera og Netcom ble enig med Idar Vollvik, men Vollvik måtte kutte prisen med 200 millioner kroner.

TeliaSonera og Netcom ble enig med Idar Vollvik, men Vollvik måtte kutte prisen med 200 millioner kroner.

TeliaSonera og Netcom melder at de i formiddag har signert avtalen om å kjøpe Chess/Sense fra Vollvik-gruppen og Idar Vollvik.

Med et jafs henter TeliaSonera inn mye av forspranget Telenor har hatt i det norske mobilmarkedet.

Det er nå gjort en avtale om kjøp av 91,2 prosent av aksjene i Vollvik Gruppen som eier 100 prosent av aksjene i mobilselskapet Chess/Sense. Prisen er satt til 1.619 millioner norske kroner, som betyr 11,03 kroner pr. aksje i Vollvik Gruppen. Opprinnelig var prisen 1,8 milliarder kroner.

Men selv etter et kutt på 200 millioner kroner har Chess/Sense likevel oppnådd en svært hyggelig snittpris per kunde på 4000 kroner.

TeliaSonera vil sette frem et bud på de resterende aksjene i Vollvik Gruppen på samme kurs. Chess/Sense hadde ved utgangen av juni 405.000 abonnenter.

Utover synergier forventes transaksjonen å bidra positivt til TeliaSoneras inntekter og kontantstrøm. Synergiene er i hovedsak knyttet til økt utnyttelse av NetComs eksisterende nett, skriver TeliaSonera.

TeliaSonera vil øke selskapets inntekter i Norge med omlag 625 millioner kroner i kontantflyt før skatt fra midten av 2006. Da skal selskapet være ferdig med omstruktureringen og overføringen av kundene til Netcom.

Men Netcom og Chess slås ikke sammen. Chess/Sense fortsetter å operere som tjenesteleverandør under sitt eget varemerke på det norske markedet. Idar Vollvik fortsetter som adm. direktør i Chess/Sense, og det vil ikke gjøres noen større endringer i driften av selskapet, presiserer TeliaSonera.

Men Chess har en stor jobb foran seg. Chess har ikke et eget nett og har leid kapasitet av både Telenor og Netcom. Hele 70-80 prosent av kundene bruker Telenors nett og må derfor bytte SIM-kort.

Til toppen