Chess-sjef ble nektet utbytte

Chess-sjef Idar Vollvik og hans partner Svein Johnsen ville ta ut et utbytte på 20 millioner fra selskapet for å dekke gjeld. Men bankforbindelsen DnB NOR ville ikke stille opp.

Siden Vollvik i februar 2002 kjøpte det kriserammede mobilselskapet, har veksten vært helt fantastisk. Etter overtakelsen har kundemassen steget fra noen hundre til over 150.000. Omsetningen endte i 2003 på hele 279 millioner kroner.

I takt med den rekordartede veksten, trengte selskapet en større bankgaranti for å tilfredsstille Telenors krav for å leie mobilnett, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed måtte Vollvik og Johnsen pantsette eiendom og aksjer og ta opp store lån for å kjøpe ut aksjonærer uten vekstplaner.

Etter at bankgarantien på 30 millioner kroner var på plass, fikk holdingselskapet Chess Holding en gjeld på rundt 70 millioner kroner. Derfor ønsket de to å ta ut 20 millioner kroner i utbytte fra Vollvik Gruppen, eller dvs. i Chess.

Men dette nektet banken, ettersom egenkapitalen ville bli for lav. Derfor valgte Vollvik og Johnsen å selge ti prosent av aksjene for å betale ned gjelden. Nå gjenstår det bare ti millioner kroner å betale ned, sier Vollvik til Dagens Næringsliv.

Til toppen