Chess tror de vil kunne tilby UMTS

Telenor og Netcom må ikke åpne sine UMTS-nett, men Chess-sjef Idar Vollvik tror han får lov.

Telenor og Netcom må ikke åpne sine UMTS-nett, men Chess-sjef Idar Vollvik tror han får lov.

Selskaper som Chess og Sense selger mobilabonnement uten å eie eget nett. Dette er mulig fordi loven tvinger Telenor og Netcom til å leie ut - og det til såkalt kostnadsbaserte priser.

Slik kommer det ikke til å være med UMTS - i hvert fall ikke på kort sikt. For det europeiske og norske telemarkedet har fått et nytt lovverk og den nye ekom-loven gjør bildet mer uklart.

Avdelingsdirektør Jørn Ringlund i Samferdselsdepartementet fortalte nylig til digi.no at det kan ta tid før Telenor og Netcom blir nødt til å videreselge UMTS-kapasitet - og det vil nødvendigvis ikke skje til regulerte priser.

Men Chess-sjef Idar Vollvik har valgt en annen taktikk enn bare å vente på lovbestemmelser.

- Vi har ved flere anledninger, sist for noen uker siden, tatt opp med Telenor en ønske om at vi kan tilby våre kunder UMTS. Denne dialogen er svært positiv, forteller Vollvik til digi.no.

digi.no spør Vollvik om han - i mangel av lovverk - ikke er redd for å bli tilbudt priser han ikke kan tjene penger på.

- Vi har ikke diskuterte betingelser, men dette er jeg ikke redd for, sier Vollvik.

Han mener at mangel av lovregulering kan slå positivt ut for han selv.

- Det kan være taktiske like positivt at UMTS-nettet ikke er regulert. Da kan Telenor te bedre vare på partnere de velger å samarbeide med, mener Chess-sjefen.

Vollvik vil ikke kommentere spørsmål om hvordan det går med forhandlingene mellom Chess og Reitan-eide Sense. Selskapene har tidligere offentliggjort at man samtaler om fusjon eller oppkjøp.

Til toppen