Chess trues med stenging

Teleselskapet Chess har ikke sikret seg nødvendig konsesjon og trues med å bli stengt, noe som vil ramme 60.000 kunder.

Teleselskapet Chess har ikke sikret seg nødvendig konsesjon og trues med å bli stengt, noe som vil ramme 60.000 kunder.

Teleselskapet Chess ikke har konsesjon for å drive teleselskap, og Chess kan nå bli nødt til å innstille driften, skriver Dagsavisen.

Det er ikke konsesjon fra Post- og teletilsynet det er snakk om, men Datatilsynet.

For samtlige teleselskap må ha konsesjon fra Datatilsynet - selv om noen av dem ikke behandler sensitive personopplysninger. Dette skyldes at teleselskaper behandler og loggfører personopplysninger, sier Datatilsynet til Dagsavisen.

Tilsynet krever nå en umiddelbar redegjørelse fra Chess om hvorfor selskapet ikke har søkt konsesjon. I mellomtiden er dagbøter og anmeldelse aktuelt.

- Vi kan kreve at ulovlig behandling av personopplysninger blir stoppet. For et teleselskap innebærer dette at driften må innstilles, sier informasjonssjef i Datatilsynet, Ove Skåra.

Chess har hatt en rakettvekst i det norske mobilmarkedet og har på ett år vokst fra nesten null til 60.000 kunder. Mye skyldes at selskapet vinner førsteplassen på Post- og teletilsynets prisoversikter for mobiltelefoni.

Chess-sjef Idar Vollvik forteller at selskapet nylig ble klar over at de mangler konsesjon fra Datatilsynet, men skal nå ha satt "himmel og jord i bevegelse for å få dette i orden".

Til toppen