Chess vil bygge eller kjøpe et nytt GSM-nett

Chess-sjef Idar Vollvik er lei av å leie nett av Telenor/Netcom og vurderer å bygge et nytt, norsk GSM-nett.

Chess-sjef Idar Vollvik er lei av å leie nett av Telenor/Netcom og vurderer å bygge et nytt, norsk GSM-nett.

Telenor og NetCom lever godt av å leie ut sine nett til sine konkurrenter, men prisen på å bygge et eget nett har falt kraftig og nå vurderer Idar Vollvik, gründer i mobilselsakpet Chess, lykkes å bygge opp et eget GSM-nett, skriver Dagens Næringsliv.

Som digi.no tidligere har skrevet er det nok av ledige GSM-frekvenser. Det er ingen budrunder eller minstekrav til utbygging fortalte Post- og teletilsynet til digi.no i mai i fjor.

    Les også:

Dette har Teletopia og Robert Hercz benyttet seg av. Vollvik forteller at han er i samtaler med Hercz om et salg. Teletopia har i dag et GSM-nett som dekker Stor-Oslo. For de nye GSM-lisensene gjør at aktører som Teletopia og eventuelt Chess ikke må bygge landsdekkende nett slik Telenor og Netcom måtte.

Teletopia og Chess kan dermed bygge ut de store byene der det er mest trafikk og så kjøpe kapasitet av Telenor og Netcom utenfor byområdene.

Men Hercz har enda ikke fått i gang salget skikkelig og nå har han muligens en kjøper på tråden.

I tillegg til Teletopia, forteller Vollvik til Dagens Næringsliv at han også snakker med bilforhandleren MøllerGruppen som har bygget et internt GSM-nett.

I løpet av tredje kvartal skal det være avklart hvorvidt Vollvik-gruppen lykkes med å sikre seg eget nett.

Til toppen