Chess vil inn i Telenors 3G-nett

Chess-sjef Idar Vollvik ønsker tilgang til de nye mobilnettene (3G). Han frykter ikke konflikt med Telenor.

Chess-sjef Idar Vollvik ønsker tilgang til de nye mobilnettene (3G). Han frykter ikke konflikt med Telenor.

Fra høsten av vil Telenor lansere tredje generasjons mobilnett (3G eller UMTS), som gir muligheter for multimedietjenester på mobiltelefonen. Det nye nettet har mye høyere kapasitet enn dagens GSM-nett. I Sverige er 3G-telefoni allerede lansert, og mer enn 100 000 svensker har blitt abonnenter.

Flere mindre mobilselskaper i Norge ønsker etterhvert å kunne tilby tjenester også i 3G-nettene. Nå gir Chess-sjef Idar Vollvik signal om at han ønsker tilgang til UMTS-nettet.

- Vi er en aktør som vil følge med på alle nyvinninger konstant. Vi ønsker å posisjonere oss mot 3G, sier Vollvik til digi.no.

Det er imidlertid ikke satt i gang noen konkrete forhandlinger med Telenor eller NetCom om tilgang til de nye mobilnettene.

- Nei, vi har kun løselig snakket om temaet, sier han.

    Les også:

Chess-sjefen har ikke voldsom hastverk. Siden gsm-nettene er oppgradert til å takle mer datatrafikk og avanserte tjenester, så vil det ta noe tid før det skjer en overgang til UMTS-nettene, mener han.

- Jeg kan vel si at taktikken er å klamre seg fast til 2G så lenge som mulig. Jeg tror ikke det er noen aktører i Norge som vil rushe til en stor satsing på 3G. 2G er oppgradert for datatjenester, så det gir flere muligheter, sier han.

Post- og Teletilsynet sa i går på forespørsel fra digi.no at de små aktørene trolig må forhandle frem nye forretningsavtaler med mobiloperatørene. Det kan bety at det vil drøye før de mindre aktørene får tilgang i UMTS-nettet.

Vollvik er imidlertid ikke så bekymret for en langdryg prosess. Han legger vekt på å pleie det gode forholdet selskapet har til Telenor.

- Jeg vil vel tro at det vil bli en utvidelse av eksisterende avtaler, sier han.

Han mener også han har en valgmulighet i forhold til Telenor og NetCom. Nærmere 60-70 prosent av inntektene som Chess genererer går i kassen til mobiloperatøren (Telenor). Derfor vil mobiloperatørene kunne ha interesse av å få inn aktører som Chess, mener han.

Til toppen