AVTALER & KONTRAKTER

Chess vil inn i Telenors 3G-nett

Chess-sjef Idar Vollvik ønsker tilgang til de nye mobilnettene (3G). Han frykter ikke konflikt med Telenor.

2. juni 2004 - 09:34

Fra høsten av vil Telenor lansere tredje generasjons mobilnett (3G eller UMTS), som gir muligheter for multimedietjenester på mobiltelefonen. Det nye nettet har mye høyere kapasitet enn dagens GSM-nett. I Sverige er 3G-telefoni allerede lansert, og mer enn 100 000 svensker har blitt abonnenter.

Flere mindre mobilselskaper i Norge ønsker etterhvert å kunne tilby tjenester også i 3G-nettene. Nå gir Chess-sjef Idar Vollvik signal om at han ønsker tilgang til UMTS-nettet.

- Vi er en aktør som vil følge med på alle nyvinninger konstant. Vi ønsker å posisjonere oss mot 3G, sier Vollvik til digi.no.

Det er imidlertid ikke satt i gang noen konkrete forhandlinger med Telenor eller NetCom om tilgang til de nye mobilnettene.

- Nei, vi har kun løselig snakket om temaet, sier han.

    Les også:

Chess-sjefen har ikke voldsom hastverk. Siden gsm-nettene er oppgradert til å takle mer datatrafikk og avanserte tjenester, så vil det ta noe tid før det skjer en overgang til UMTS-nettene, mener han.

- Jeg kan vel si at taktikken er å klamre seg fast til 2G så lenge som mulig. Jeg tror ikke det er noen aktører i Norge som vil rushe til en stor satsing på 3G. 2G er oppgradert for datatjenester, så det gir flere muligheter, sier han.

Post- og Teletilsynet sa i går på forespørsel fra digi.no at de små aktørene trolig må forhandle frem nye forretningsavtaler med mobiloperatørene. Det kan bety at det vil drøye før de mindre aktørene får tilgang i UMTS-nettet.

Vollvik er imidlertid ikke så bekymret for en langdryg prosess. Han legger vekt på å pleie det gode forholdet selskapet har til Telenor.

- Jeg vil vel tro at det vil bli en utvidelse av eksisterende avtaler, sier han.

Han mener også han har en valgmulighet i forhold til Telenor og NetCom. Nærmere 60-70 prosent av inntektene som Chess genererer går i kassen til mobiloperatøren (Telenor). Derfor vil mobiloperatørene kunne ha interesse av å få inn aktører som Chess, mener han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.