Christian Skottun blir ny leder for Telenor Svalbard

Christian Skottun blir ny leder for Telenor Svalbard fra 1. september 2019.
Christian Skottun blir ny leder for Telenor Svalbard fra 1. september 2019. (Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN)

Nytt om navn

«Nytt om navn» er vår spalte hvor vi publiserer oppdateringer om folk som enten blir ansatt, slutter eller bytter jobb i IT-bransjen. 

Har du tips? Send noen linjer eller pressemelding til tips@digi.no. Husk å legge ved et portrettbilde!

Se alle Nytt om navn-saker på vår samleside »

Christian Skottun (51) overtar som ny leder for Telenor Svalbard etter Guttorm Hansen, som slutter etter nærmere fem år i jobben. Lederskiftet skjer den 1. september, ifølge en pressemelding fra Telenor.

Skottun har bakgrunn fra Telenor-eide Norkring, der han har vært ansatt i forskjellige stillinger siden 1998. Han kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør.

– Jeg gleder meg virkelig til å starte i jobben. Svalbard er et godt utstillingsvindu for det vi ønsker å oppnå i Telenor, sier Skottun, og viser til at Longyearbyen ifølge Telenor ble første samfunn som er heldigitalisert gjennom fiber og 4G. Svalbard blir også sentral i 5G-utrullingen, heter det i pressemeldingen.

Styreleder Bjørn Magnus Kopperud i Telenor Svalbard er svært fornøyd med at Skottun takket ja til jobben.

– Han har kvalitetene vi var på jakt etter da vi søkte Guttorm Hansens etterfølger. At vi fikk en intern kandidat som kjenner Telenor og Svalbard-operasjonen er en klar fordel.

Telenor Svalbard holder til i Longyearbyen og leverer telekommunikasjon til Longyearbyen, Svea, Barentsburg og Ny-Aalesund i tillegg til tjenester for andre teleoperatører som har infrastruktur på Svalbard. Selskapet har i tillegg en driftsavtale for fiberforbindelsen mellom Svalbard og fastlandet.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen