Chrome-beta til Mac og Linux

Nettleseren får flere OS-spesifike egenskaper.

Chrome-beta til Mac og Linux

Nettleseren får flere OS-spesifike egenskaper.

Google kunngjorde i går at betaversjoner av nettleseren Chrome er tilgjengelige for både Mac og Linux. Dette skjer omtrent et år etter at Windows-versjonen var ferdig. Da hadde den vært gjennom en betaperiode på 100 dager.

Trolig vil det ikke være nødvendig å betateste Mac- og Linux-versjonene så lenge, siden de tross alt har mye felles med Windows-versjonen.

Produktsjef Brian Rakowski i Google skriver i kunngjøringen at med Mac-versjonen så har selskapet fokusert på en ren og enkel design med subtile animasjoner og effekter. Dette skal gi en opplevelse av at nettleseren er rask. Det loves blant annet at nettleseren skal starte opp svært kvikt.

I dette blogginnlegget er det flere detaljer om Mac-versjonen i dagens utgave.

Ifølge Rakowski bruker de fleste teknikerne hos Google Linux-maskiner, så utviklerteamet har hele tiden fått høre at Chrome for Linux har vært et savn.

Betaversjonen av Chrome for Linux ser ut til å inkludere enda flere OS-spesifikke egenskaper, som integrerer nettleseren med Linux-økosystemet. Dette inkluderer tett integrasjon med standard GTK-temaer, oppdatering som håndteres av pakkesystemet til den enkelte Linux-distribusjon og tilpasning til både KDE og GNOME.

Brukere av Chrome for Linux har en mengde temaer å velge mellom.
Brukere av Chrome for Linux har en mengde temaer å velge mellom.

Mer om Linux-versjonen finnes i dette blogginnlegget. Det oppgis at den har støtte for Debian, Ubuntu, Fedora og openSUSE.

Den nye Mac-versjonen av Chrome er tilgjengelig her, mens Linux-versjonen kan lastes ned fra denne siden.

I blogginnlegget kunngjorde Rakowski også at støtten for nettleserutvidelser til Chrome nå er klar for betatesting, i alle fall på Windows og Linux. I Mac-versjonen har man ikke kommet like langt, men støtten skal snart gjøres tilgjengelig i versjonen som distribueres via utviklerkanalen. Allerede skal det finnes mer enn 300 utvidelser til Chrome.

    Les også:

Til toppen