Chrome er «klar» for Metro

Kan snart prøves ut i Windows 8.

Chrome er «klar» for Metro
Google Chrome med Metro-støtte kan snart testes i Windows 8. Bilde: digi.no

Google kunngjorde i går at en Metro-variant av selskapets nettleser, Chrome, vil bli tilgjengelig om kort tid. I praksis er det ikke snakk om en ny nettleser, men at den vanlige desktop-utgaven lages slik at den også kan kjøres i Metro. Dette arbeidet har pågått siden mars.

Google understreker at nettleseren ikke vil fungere i Windows RT, altså den ARM-baserte utgaven av Windows 8, siden det i praksis ikke er mulig for tredjeparter å lage fullt fungerende nettlesere til Windows RT.

Testbrukere av Windows 8 som også ønsker å teste Chrome i Metro vil få denne muligheten dersom de installerer den neste utgaven av nettleseren som distribueres via Dev-kanalen. Deretter må Chrome settes som standard nettleser.

Google opplyser at denne første utgaven av Chrome med støtte for Metro vil inkludere støtte for grunnleggende systemfunksjonalitet i Windows 8, inkludert «charms» og «snap view».

Chrome og Internet Explorer er ikke de eneste nettleserne som vil bli tilgjengelige i Metro. Mozilla er, som tidligere omtalt, i ferd med å utvikle en Metro-tilpasset utgave av Firefox.

    Les også: