UTVIKLING

Chrome får mer muskler

Google gir webapplikasjoner mer direkte CPU-tilgang.

Google er godt i gang med versjon 4 av nettleseren Chrome og kunngjorde fredag at en tidlig testversjon av denne nettleseren, 4.0.220.1 for Windows, nå har fått Native Client (NaCl) integrert. Den er riktignok deaktivert som standard, men en oppskrift på hvordan den skrus på, finnes her.

Google satser tungt på at webapplikasjoner, ikke minst selskapets egne, skal erstatte en større del av de installerte applikasjonene som fortsatt dominerer. For å få til dette, kreves det at webapplikasjoner kan utnytte regnekraften i brukernes klientmaskiner omtrent like godt som det de installerte applikasjonene kan.

Native Client har til nå blitt tilbudt av Google som en plugin til de viktigste nettlesere som kjøres på Windows, Linux og Mac. Unntaket er Internet Explorer. Det dreier seg foreløpig om en ganske tidlig versjon (0.2)

Native Client utgis med åpen kildekode og tar i bruk en sandkasse-teknologi som hindre webapplikasjoner som støtte løsningen i å få tilgang til resten av systemet.

Google jobber også sammen med flere nettleserleverandører om løsninger som gir webapplikasjoner støtte for maskinvareakselert 3D-grafikk.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.