Chrome fjerner kritisk Flash-sårbarhet

Andre nettleserbrukere må vente til senere i dag.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 2011 - 07:54

Google kom i går med en ny versjon av nettleseren Chrome, som i tillegg til å fjerne tre kritiske sårbarheter i GPU-prosessen, inkluderer en oppdatert versjon av Adobe Flash Player.

Den viktigste sikkerhetsfiksen er den som berører Flash Player, for mens sårbarhetene i Chrome har vært ukjente for offentligheten fram til nå, utnyttes sårbarheten i Flash Player allerede aktivt i angrep.

Brukere av andre nettlesere enn Chrome må selv sørge for å holde Flash Player oppdatert, dersom denne er installert på systemet. Det gjelder også brukere som benytter flere nettlesere, da Flash-komponenten som følger med Chrome, ikke benyttes av andre nettlesere. Windows-brukere bør sørge for at Flash Player til Internet Explorer er oppdatert, uansett om andre nettlesere benyttes eller ikke.

Adobe lover at en sikkerhetsoppdatering blir gjort tilgjengelig i løpet av dagen til Windows, Mac, Linux og Solaris. Adobe har ikke gitt noe tidspunkt for når Android-oppdateringen vil komme.

Siden Flash Player også er inkludert som en komponent i Adobe Reader, må også de fleste versjoner av denne oppdateres. En sikkerhetsoppdatering kan ventes innen to uker.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.