Chrome har blitt språkmektig

Viktig oppdatering gjør det enklere å forstå utenlandske nettsteder.

Chrome har blitt språkmektig
Bilde:

Google kom denne uken med en oppdatert utgave av nettleseren Chrome for Windows. Den har versjonsnummeret 4.1.249.1036 og tilbyr både ny funksjonalitet og en rekke sikkerhetsfikser.

Den største nyheten er nok et nytt felt som i utgangspunktet vises automatisk dersom brukeren besøker nettsteder som benytter et annet språk enn det brukeren har valgt som sitt foretrukne i innstillingene til Chrome.

Feltet tar i bruk Googles åpen kildekode-baserte bibliotek for gjenkjenning av språk og spør deretter om websiden skal oversettes. Bruken kan velge at for eksempel norsk aldri skal oversettes, samt hvilket språk siden skal oversettes til.

Oversettelsen er basert på Google Translate-tjenesten, som gir resultater av varierende kvalitet. Men stort sett vil oversettelsen gjøre det mulig å forstå hva som menes, selv om informasjonen er skrevet på et språk brukeren overhodet ikke kan.

En engelskspråklig versjon av Google Chrome spør om en norskspråklig webside skal oversettes.
En engelskspråklig versjon av Google Chrome spør om en norskspråklig webside skal oversettes.

Nytt i Chrome 4.1 er dessuten mer finkornede personverninnstillinger.

Den viktigste grunnen til å oppdatere, noe som riktignok skjer automatisk hos de fleste, er at i alt åtte ulike sårbarheter har blitt fjernet fra nettleseren.

Google har foreløpig ikke offentliggjort alle detaljer om de aktuelle sårbarhetene, men flere anses av selskapet for å ha høy alvorlighetsgrad, og overflytsfeilen som har blitt oppdaget av Sergey Glazunov, var tydeligvis oppsiktsvekkende nok til å kvalifisere til en 1337-belønning.

Mer informasjon om alle endringene i Chrome 4.1.249.1036 finnes i dette blogginnlegget.

    Les også: