Chrome har fått MathML-støtte

Hele jobben gjort av frivillig bidragsyter.

Google Chrome kan nå gjengi matematiske uttrykk som dette, når de er beskrevet med språket MathML.
Google Chrome kan nå gjengi matematiske uttrykk som dette, når de er beskrevet med språket MathML.

Hele jobben gjort av frivillig bidragsyter.

Google kom i går med Chrome 24. I tillegg til noe bedre JavaScript-ytelse og en drøss med sikkerhetsfikser og en oppdatert Flash-utgave, er det støtten for webstandarden MathML som de viktigste endringene i denne utgaven.

MathML er markeringsspråk for beskrivelse av matematiske uttrykk. Den første utgaven ble gjort til en W3C-standard allerede i 1998. Den nyeste utgaven, MathML 3, ble standardisert i 2010.

Til tross for alderen, har støtten for MathML i nettlesere til nå vært temmelig begrenset. Ifølge Wikipedia er det kun Firefox og andre nettlesere basert på Gecko-motoren som har hatt full støtte for MathML. Opera har delvis støtte, mens støtten i Safari skal være komplett, men eksperimentell. Internet Explorer har ingen integrert støtte for MathML, men kan bruke en plugin for å kunne gjengi MathML-basert innhold. Det finnes også en JavaScript-basert matematikkmotor, MathJax, som skal fungere i alle nyere nettlesere.

MathML er et XML-basert språk for å beskrive matematiske uttrykk. MathML kan integreres direkte i HTML-koden til websider og blir da gjengitt på websiden av nettlesere med støtte for språket.
MathML er et XML-basert språk for å beskrive matematiske uttrykk. MathML kan integreres direkte i HTML-koden til websider og blir da gjengitt på websiden av nettlesere med støtte for språket. Bilde: The Chromium Blog

Ifølge Google bygger MathML-støtten i Chrome først og fremst på frivillig arbeid som er gjort av WebKit-bidragsyteren Dave Barton. MathML-koden kan integreres direkte i HTML-kode ved å benytte math-elementet.

En oversikt over flere andre, utviklerrelaterte endringer i Chrome 24 finnes her. En statusrapport over Chromes støtte for ulike webstandarder finnes her.

    Les også:

Til toppen