Google Chrome kan nå gjengi matematiske uttrykk som dette, når de er beskrevet med språket MathML.

Chrome har fått MathML-støtte

Hele jobben gjort av frivillig bidragsyter.

Google kom i går med Chrome 24. I tillegg til noe bedre JavaScript-ytelse og en drøss med sikkerhetsfikser og en oppdatert Flash-utgave, er det støtten for webstandarden MathML som de viktigste endringene i denne utgaven.

MathML er markeringsspråk for beskrivelse av matematiske uttrykk. Den første utgaven ble gjort til en W3C-standard allerede i 1998. Den nyeste utgaven, MathML 3, ble standardisert i 2010.

Til tross for alderen, har støtten for MathML i nettlesere til nå vært temmelig begrenset. Ifølge Wikipedia er det kun Firefox og andre nettlesere basert på Gecko-motoren som har hatt full støtte for MathML. Opera har delvis støtte, mens støtten i Safari skal være komplett, men eksperimentell. Internet Explorer har ingen integrert støtte for MathML, men kan bruke en plugin for å kunne gjengi MathML-basert innhold. Det finnes også en JavaScript-basert matematikkmotor, MathJax, som skal fungere i alle nyere nettlesere.

MathML er et XML-basert språk for å beskrive matematiske uttrykk. MathML kan integreres direkte i HTML-koden til websider og blir da gjengitt på websiden av nettlesere med støtte for språket.
MathML er et XML-basert språk for å beskrive matematiske uttrykk. MathML kan integreres direkte i HTML-koden til websider og blir da gjengitt på websiden av nettlesere med støtte for språket. Bilde: The Chromium Blog

Ifølge Google bygger MathML-støtten i Chrome først og fremst på frivillig arbeid som er gjort av WebKit-bidragsyteren Dave Barton. MathML-koden kan integreres direkte i HTML-kode ved å benytte math-elementet.

En oversikt over flere andre, utviklerrelaterte endringer i Chrome 24 finnes her. En statusrapport over Chromes støtte for ulike webstandarder finnes her.

    Les også:

Til toppen