BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome med sikrere PDF-leser

Google fortsetter å pumpe ut oppdaterte utgaver av nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 2010 - 09:59

Google kom i går med en ny, stabil versjon av nettleseren Chrome. Dette er den åttende utgaven av nettleseren, som denne høsten har blitt utgitt i nye versjoner med omtrent seks ukers mellomrom. Lite tyder på at Google vil bremse takten, men i noen tilfeller betyr det at det ikke er så mange nyheter som rekker å komme med i en ny utgivelse.

Det er også tilfellet med Chrome 8, hvor flere av de planlagte nyhetene for lengst har blitt forskjøvet til Chrome 9 eller senere.

Den viktigste nyheten i Chrome 8 er at den integrerte PDF-leseren nå kjøres i en egen sandkasse som standard. Dette skal gjøre det vanskeligere for angripere å utnytte eventuelle sårbarheter i PDF-leseren til å få tilgang til andre deler av systemet. Chrome kjøres også HTML-gjengivelsen og JavaScript i en sandkasse, mens det fortsatt jobbes med å få til dette med Flash Player.

Den integrerte PDF-leseren, som har vært på plass i Chrome siden milepæl 7, kan i mange tilfeller gjøre det unødvendig å ha en separat PDF-leser på maskinen. Men det er også mulig å deaktive PDF-leseren i Chrome, dersom man ønsker det. Dette gjøres i innstillingene for plugins i nettleseren.

Google skal ha rettet mer enn 800 ulike feil og ustabiliteter med Chrome 8. Dette inkluderer som vanlig en rekke sårbarheter. Denne gang anses fire av de tolv sårbarhetene for å være spesielt alvorlige.

Det meldes også om at Chrome 8 er den første versjonen av Chrome som har integrert støtte for Googles kommende Chrome Web Store. Men foreløpig er det tilsynelatende ingen synlige tegn til dette. Trolig vil tilgangen til denne webapplikasjons-markedsplassen gjøres synlig når en bruker åpner en ny fane.

Chrome 9 skal etter tidsplanen komme om seks uker, det vil si i midten av januar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.