Chrome OS får «touch»

Google skal ha laget prototyper av Chromebook med berøringsskjerm.

Chrome OS får «touch»
Chromebook henvender seg til brukere som er fortrolige med nettskyen, og som trenger et lett og funksjonelt redskap ved spesielle anledninger. Bilde: Google

Google skal ha ferdigstilt prototyper på Chromebook med berøringsskjerm, melder Wall Street Journal som viser til anonyme innsidekilder. Google nekter å kommentere opplysningen.

Chromebook er en type liten og lett bærbar pc med et operativsystem, Chrome OS, beregnet på å kjøre HTML5-baserte webapplikasjoner med data og filer lagret i nettskyen. Det er likevel mulig å kjøre lokale applikasjoner, og det finnes Chromebook-modeller på markedet med egen harddisk.

Salget av Chromebook har hittil vært begrenset. Maskinene må importeres privat til Norge, fra leverandører som Samsung og Acer. Google kjørte en større markedsføringskampanje i USA i fjor høst og økte salget til opptil 100 000 enheter i fjerde kvartal, ifølge anslag fra analytikere.

Berøringsskjerm betraktes av analytikere som en nødvendighet på lang sikt, selv om det tar tid å overbevise markedet. Analyseselskapet NPD anslår at bare hver fjerde solgte bærbare pc i USA med Windows 8 i januar hadde berøringsskjerm.

Google har følgelig antakelig ikke spesielt hastverk med å tilby Chromebook med berøringsskjerm. Kildene til Wall Street Journal oppgir ikke når maskinene kan tenkes å komme på markedet, eller hvilke leverandører Google samarbeider med.

Målgruppen for Chromebook er først og fremst brukere som er fortrolige med å forholde seg til nettskyen, og som trenger en ekstra maskin til reiser eller andre spesielle anledninger. Det er ikke snakk om å gjøre Chromebook til hovedredskap.