FORBRUKERTEKNOLOGI

- Chrome OS forsvinner neste år

Ikke verdt å ta seriøst, ifølge Gmail-gründer Paul Buchheit.

14. des. 2010 - 16:24

Chrome OS ble første gang vist frem i forrige uke, og skal etter planen lanseres som plattform for bærbare pc-er første halvår 2011.

Men allerede nå er det flere som stiller seg tvilende til operativsystemets fremtid.

Grunnleggeren og hovedutvikleren bak Googles e-posttjeneste Gmail levner ikke sin tidligere arbeidsgiver stort håp.

- Innen neste år kommer Google til å måtte gravlegge plattformen, eller smelte prosjektet sammen med Android, skriver Paul Buchhei i en twittermelding.

Buchhei er ingen hvem som helst. Foruten Gmail utviklet han også prototypen til annonsenettverket AdSense for Google. Det var også han som foreslo søkegigantens nå berømte slagord «Don't be evil» i sin tid.

Den kjente entreprenøren grunnla senere FriendFeed, og fulgte videre med over til Facebook da de slukte virksomheten. I dag er han investor i Silicon Valley.

- Chrome OS har ingen bruksområder som ikke er bedre understøttet med Android, foruten et par endringer for å støtte skjermer uten berøringsteknologi, fortsetter Buchhei i en diskusjonstråd på FriendFeed.

- Dette er vel for opplagt til at det er nødvendig å si det, tenkte jeg. Men så merket jeg at folk begynte å ta Chrome OS seriøst. Google har til og med begynt å levere maskiner med dette operativsystemet, av en eller annen grunn, skriver han.

Flere kritikere har stilt spørsmål ved Googles beslutning om å utvikle to ulike operativsystemer, fordi de overlapper hverandre på en rekke områder.

Både Android og Chrome OS er basert på Linux- og Webkit-kode, og de er myntet på en mobil tilværelse som krever mer eller mindre kontinuerlig nettilgang.

Spørsmålet er om det er rom for begge.

Det hadde selv ikke Googles grunnlegger Sergey Brin noe klart svar på, da han i fjor uttalte at Chrome OS og Android trolig vil smelte sammen på sikt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.