BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome OS-koden erklært «stabil»

Blir trolig lansert om få uker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. apr. 2011 - 10:05

I likhet med nettleseren Chrome, tilbys operativsystemet Chrome OS via flere ulike oppdateringskanaler, alt ettersom hvor stabil koden til produktet er.

Så langt har Chrome OS bare blitt tilbudt i Developer- og Beta-kanalene, men i forrige uke ble også Stable-kanalen aktivert.

Det betyr trolig at nettleser-orienterte operativsystemet er klart for lansering, noe som sannsynligvis vil skje i forbindelse med Google I/O-konferansen som arrangeres i San Francisco i midten av mai.

Chrome OS er bygget omkring Chrome, nettleseren til Google. Selskapet kunngjorde at operativsystemet var under utvikling allerede i juli 2009, men skiftende markedstrender skal ha bidratt til at Google har måttet stoppe opp og revurdere satsingen et par ganger. I 2009 var minibærbare pc-er det mange ønsket seg. Senere har nettbrettene i stor grad overtatt nyhetsbildet.

Så langt er det bare Google selv som har gitt ut en enhet med Chrome OS, nemlig den vesle, bærbare maskinen Cr-48. Digi.no har testet maskinen, noe som kan leses og sees her.

CR-48-maskinen til Google. <i>Bilde: Per Ervland</i>
CR-48-maskinen til Google. Bilde: Per Ervland

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.