BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome OS skal ikke fases ut

Google lover viderutvikling og mange nye produkter i 2016.

Denne Chromebooken fra Acer er for tiden den mest solgte, bærbare datamaskinen hos Amazon.
Denne Chromebooken fra Acer er for tiden den mest solgte, bærbare datamaskinen hos Amazon. Bilde: Acer
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2015 - 07:53

Påstandene om at Chrome OS vil forsvinne, er kraftig overdrevne. Dette skriver Hiroshi Lockheimer, sjef for Android, Chrome OS og Chromecast hos i Google, i et blogginnlegg i går.

Bakgrunn: Android smelter sammen med Chrome OS

Lockheimer skriver videre at selv om Google har jobbet å bringe sammen det beste fra begge operativsystemer, er det ingen planer om å fase ut Chrome OS. Tvert imot. Lockheimer viser til at i tiden framover og i 2016 vil komme flere titalls nye, Chrome OS-baserte enheter, blant annet den vesle Chromebit-enheten til Asus.

Skoler

Ifølge Lockheimer blir det ved skoler i USA alene aktivert 30 000 nye Chromebooks, altså Chrome OS-baserte pc-er, hver skoledag. Men også selskaper som Netflix og Starbucks har tatt i bruk slike enheter, uten at Lockheimer sier noe om antallet.

Lockheimer viser også til at en Chromebook, en modell fra Acer, igjen ligger helt på toppen av Amazons liste over de mest solgte, bærbare pc-ene.

Asus Chromebit
Asus Chromebit er blant de nye Chrome OS-produktene som snart kommer på markedet. Bilde: Google
 

– Vi har planer om å lansere enda mer funksjonalitet i Chrome OS, som en ny mediespiller, en visuell oppfriskning basert på Material Design, forbedret ytelse, og selvfølgelig, en fortsatt fokus på sikkerhet, skriver Lockheimer.

Les også? Lettere og raskere Chome

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.