BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome putter Flash i «sandkassen»

Google klar med versjon ti av nettleseren.

Google kom i går med en ny versjon av nettleseren Chrome. De fleste av nyhetene i denne tiende utgaven har vært kjent en stund og er omtalt i denne artikkelen.

Kort oppsummert har nettleseren blitt utstyrt med en betydelig raskere utgave av JavaScript-motoren V8. Seksjonen for innstillinger har blitt redesignet og er nå bedre integrert med resten av brukergrensesnittet, i form av en fane. Synkroniseringsfunksjonen omfatter nå også nettsted-passord. Videoavspilling kan nå akselereres ved hjelp av grafikkprosessoren.

Men Chrome 10 inkluderer også noen mindre overraskelser. Google har endelig fått på plass «sandkassing» av Flash Player, det vil si at pluginen kjøres i et lukket område med begrensede muligheten til å gjøre skade på omgivelsene. Men dette gjelder foreløpig bare Windows-utgaven. Mer informasjon om dette finnes i videoen nedenfor.

Chrome 10 skal også i større grad rapportere om skadevare og vil deaktivere utdaterte plugins som standard. Mer om den nye sikkerhetsfunksjonaliteten finnes her.

I tillegg kan webapplikasjoner nå kjøres i bakgrunnen, uten at noe nettleservindu er åpent.

Den nye versjonen fjerner dessuten mer en 20 sårbarheter fra nettleseren, hvorav 15 har høy alvorlighetsgrad. Det er ikke kjent at noen av sårbarhetene har blitt utnyttet av ondsinnede.

Chrome 10 inkluderer også en del eksperimentell funksjonalitet som er deaktivert som standard. Dette er ting som trolig blir offisiell funksjonalitet på sikt i senere utgaver. Funksjonaliteten kan aktiveres fra en side som er tilgjengelig dersom man skriver «about:flags» i adressefeltet til nettleseren.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.