NETTLESERE

Chrome-tillegg svindler kunder: Nå innfører Google full stans i nye tillegg

Drastiske tiltak.

Chrome har opplevd stor tilstrømning av svindelaktivitet.
Chrome har opplevd stor tilstrømning av svindelaktivitet. Bilde: Wikipedia
27. jan. 2020 - 13:19

Som en følge av at det er oppdaget svindel av kunder i stor skala gjennom Chrome-tillegg har Google nå innført midlertidig stans i nye tillegg og oppdateringer av eksisterende tillegg. Det skriver blant andre Forbes.

Det midlertidige tiltaket gjelder tillegg i Chrome Web Store som tar betalt av brukere, og altså ikke gratistillegg.

Kraftig økning i falske transaksjoner

En representant for Googles Chrome-team skrev i en oppdatering at det tidligere denne måneden ble oppdaget en kraftig økning i antallet falske transaksjoner knyttet til Chrome-utvidelser, som søker å utnytte kunder.

På grunn av denne plutselige økningen har Google bestemt seg for å stanse publiseringen av betalte utvidelser mens selskapet utarbeider en mer permanent løsning for å komme fenomenet til livs.

Dersom du er utvikler og har fått avvist publiseringen av utvidelser eller abonnementer denne måneden, er det sannsynligvis dette som er årsaken, skriver Google. Selskapet anbefaler å anke avvisningen via e-post, og om dette lykkes kan man følge vanlig prosedyre og publisere på nytt dersom alt er i orden.

Les også

Nye funksjoner: Nå skal Google løfte sikkerheten i Chrome

Har rammet store aktører

Kommersielle utvidelser som allerede er tilgjengelige på Chrome Web Store kan for ordens skyld fremdeles lastes ned på vanlig måte.

Ifølge Google jobbes det med å løse saken så snart som mulig, men selskapet har ennå ikke fastsatt en tidsramme. Selskapet har ikke gått i detalj om hva slags type svindel det dreier seg om, annet enn at det altså dreier seg om falske transaksjoner.

Som nettstedet ZDNet peker på har flere store og utbredte utvidelser blitt rammet av den midlertidige utestengelsen, deriblant møteplanleggingsappen Comeet.me og passordadministrasjonsappen Dashlane.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.