MASKINVARE

Chromecast og Home var nede over hele verden. Google måtte sende ut en feilfiks

Brukte mange timer på rettingen.

Mange opplevde at Home- og Chromecast-enhetene deres sluttet å fungere skikkelig onsdag denne uken. Nå skal problemene være over.
Mange opplevde at Home- og Chromecast-enhetene deres sluttet å fungere skikkelig onsdag denne uken. Nå skal problemene være over. Bilde: Kurt Lekanger
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2018 - 08:51

Mange brukere av Googles Chromecast- og Home-enheter opplevde onsdag ettermiddag og kveld at enhetene ikke lenger fungerte som de skulle. Brukere over hele verden har meldt om tilsvarende problemer, mens andre ikke skal ha opplevd problemer i det hele tatt. 

Google kom i natt med en fastvareoppdatering til enhetene. Denne inneholder en feilfiks som har fått tingene i gang igjen hos de fleste. Det skal ikke ha vært nødvendig for brukerne å gjøre noe for at enheten skulle oppdateres, men oppdateringen kunne framskyndes ved å starte enheten på nytt. 

Nedetiden skal ha vært på over tolv timer for mange brukere før feilfiksen ble tilgjengelig.

En del brukere uttrykker i ettertid frustrasjon over at de har brukt mye tid på å forsøke å finne ut av problemene på egen hånd, siden informasjon fra Google var temmelig mangelfull i begynnelsen, i alle fall inntil selskapet innså at problemene ikke skyldtes feilkonfigurasjon fra brukernes side.

Andre har holdt en mer spøkefull tone:

Mens Chromecast egentlig bare brukes til å overføre lyd og bilde fra én enhet til en annen, er det mange som bruker Home-enheter til å kontrollere smarthuset sitt. Det kan selvfølgelig få noen konsekvenser dersom det ikke er tatt hensyn til at slike driftsbrudd før eller senere vil skje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.