Mange opplevde at Home- og Chromecast-enhetene deres sluttet å fungere skikkelig onsdag denne uken. Nå skal problemene være over.
Mange opplevde at Home- og Chromecast-enhetene deres sluttet å fungere skikkelig onsdag denne uken. Nå skal problemene være over. (Bilde: Kurt Lekanger)

Google Chromecast og Home nede

Chromecast og Home var nede over hele verden. Google måtte sende ut en feilfiks

Brukte mange timer på rettingen.

Mange brukere av Googles Chromecast- og Home-enheter opplevde onsdag ettermiddag og kveld at enhetene ikke lenger fungerte som de skulle. Brukere over hele verden har meldt om tilsvarende problemer, mens andre ikke skal ha opplevd problemer i det hele tatt. 

Google kom i natt med en fastvareoppdatering til enhetene. Denne inneholder en feilfiks som har fått tingene i gang igjen hos de fleste. Det skal ikke ha vært nødvendig for brukerne å gjøre noe for at enheten skulle oppdateres, men oppdateringen kunne framskyndes ved å starte enheten på nytt. 

Nedetiden skal ha vært på over tolv timer for mange brukere før feilfiksen ble tilgjengelig.

En del brukere uttrykker i ettertid frustrasjon over at de har brukt mye tid på å forsøke å finne ut av problemene på egen hånd, siden informasjon fra Google var temmelig mangelfull i begynnelsen, i alle fall inntil selskapet innså at problemene ikke skyldtes feilkonfigurasjon fra brukernes side.

Andre har holdt en mer spøkefull tone:

Mens Chromecast egentlig bare brukes til å overføre lyd og bilde fra én enhet til en annen, er det mange som bruker Home-enheter til å kontrollere smarthuset sitt. Det kan selvfølgelig få noen konsekvenser dersom det ikke er tatt hensyn til at slike driftsbrudd før eller senere vil skje.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen