BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chromecast tar i bruk ultralyd

Gjestebrukere kan vise innhold uten WLAN-tilgang.

Ved hjelp av den nye gjestemodusen kan Android-enheter brukes til å styre Chromecast-enheter uten å måtte kobles til noe WLAN.
Ved hjelp av den nye gjestemodusen kan Android-enheter brukes til å styre Chromecast-enheter uten å måtte kobles til noe WLAN. Bilde: Google, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 2014 - 15:49

Googles vesle enhet for trådløs strømming av innhold til en tv-skjerm, Chromecast fikk i går et egen gjestemodus som skal være svært enkel å benytte. Den innebærer at enhver som er i det samme rommet kan vise innhold på tv-en, via Chromecast, fra sin Android-enhet – uten noen form for pålogging. Alt som kreves er at brukeren har den nyeste utgaven av Chromecast-appen installert på sin mobile enhet og velger Chromecast-enheten som vises der.

Vanligvis kobles enheter og programvare med Chromecast-støtte til Chromecast-enheten via det trådløse nettverket som Chromecast-enheten knyttet til. Med gjestemodus trenger ikke gjestene først få tilgang til dette trådløse nettverket for å vise innhold via Chromecasten.

Når gjestemodus er aktivert i Chromecast-enheten og gjesten velger å koble Android-enheten sin til denne, sender Chromecast-enheten over en vilkårlig PIN-kode ved hjelpe korte lydsignaler som mennesker ikke kan høre. Det dreier seg altså om ultralyd, som ikke kan trenge gjennom faste materialer som vinduer, vegger eller selv gardiner. Man er altså nødt til å være i rommet for å for å koble seg til Chromecast-enheten i gjestemodus.

Som en reserveløsning, dersom den automatiske koblingen med ultralyd av en eller annen grunn ikke fungerer, kan man i stedet bruke en PIN-kode som vises på skjermen. Denne må da tastes inn i Chromecast-appen på Android-enheten.

Aktivering av gjestemodus i Chromecast-enheten kan bare gjøres via WLAN og med Chromecast-appen til en mobil enhet.

Bruk av gjestemodus krever en enhet med Android 4.3 eller nyere. Enheter med iOS støttes ikke.

Når Android-enheten og Chromecasten har blitt paret i gjestemodus ved hjelp av ultralyd, skjer resten av kommunikasjonen etter alt å dømme via internett. Det dreier seg dog kun om små datamengder – i praksis kommandoer til Chromecasten. Overføringen av det strømmende innholdet involverer som vanlig ikke klientenheten, men gjøres av Chromecast-enheten direkte via det trådløse nettverket.

Flere detaljer om den nye gjestemodusen finnes her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.