Chromes PDF-modul blir åpen kildekode

Er basert på teknologi fra Foxit.

Chromes PDF-modul blir åpen kildekode
Bilde:

Google Chrome er i stor grad basert på åpen kildekode, men modulen som sørger for at nettleseren også støtter PDF-dokumenter, har lenge vært blant unntakene.

Nå har det skjedd en endring på dette området. PDF-biblioteket har blitt gjort til et eget åpen kildekode-prosjekt som har fått navnet PDFium. Det er Chrome-evangelisten François Beaufort som skriver dette. Prosjektet har en BSD New-lisens som gjør at koden kan brukes overalt så lenge copyright-informasjonen er vedlagt. Biblioteket inkluderer støtte for å vise, søke i, fylle ut skjemaer i og skrive ut PDF-filer.

Det som er litt spesielt, er at PDF-teknologien er levert av Foxit, som leverer ett av de mest brukte alternativene til Adobe Reader.

– Foxit er beæret over å ha blitt valgt som PDF-leverandøren til åpen kildekodeprosjektet PDFium. Vår plattformuavhengige programvareteknologi med høy ytelse og nøyaktighet vil hjelpe utviklere overalt med å ta i bruk kraftig PDF-teknologi når de skaper innovative applikasjoner, sier Eugene Xiong, grunnlegger og styreleder i Foxit, i et blogginnlegg.

Foxit skriver at åpen kildekode prosjekter som dette er avhengige av fellesskapet som støtter det. Selskapet lover derfor å delta som medlemmer i fellesskapet, blant annet i diskusjonsgrupper. I tillegg vil selskapet tilby opplæring og profesjonelle tjenester til dem som ønsker støtte på et slikt nivå. Foxit tilbyr også et eget, kommersielt PDF SDK som deler den underliggende teknologien som er inkludert i PDFium.

– Uansett om utviklere foretrekker åpen kildekode-modellen gjennom PDFium-prosjektet, eller et kommersielt SDK, tilbyr Foxit programvaren og tjenestene som gjør at utviklingsteam lykkes med PDF, sier markedsdirektør i Foxit, Frank Kettenstock.

Les mer om: