RESULTATERFINANS

CHS må kutte etter rabatt-tabbe

Den store datadistributøren CHS må kutte ti prosent av staben etter at selskapet oppdaget en grov feil i sine europeiske 1998-regnskaper. Kuttene rammer ikke Norges-kontoret, lover Norden-sjefen.

Einar Ryvarden
23. mars 1999 - 10:11

En tabbe i regnskapene har ført til katastrofetall hos den store datadistributøren CHS. Selskapet ble en av de fem store distributørene av dataprodukter i Norge etter at de kjøpte Santech Microgroup på Lysaker i oktober 1997.

De store distributørene lever av barberbladtynne marginer, men CHS hadde estimert overfor finansmiljøet at de skulle tjene 26,2 millioner dollar i sitt fjerde kvartal. Bedriften må nå innrømme at det endelige resultatet bare blir på halvparten av dette, noe som i går utløste et fall i aksjekursen på hele 34 prosent.

Katastrofe-resultatet skyldes at CHS har oppdaget at de har kjøpt varer til lavere rabatter enn hva de har regnskapsført. Dette har ikke bare skjedd over kort tid, men pågått fra april til desember i fjor.. Tabben ble ikke oppdaget før revisor gjennomgikk 1998-regnskapet for endelig godkjenning.

CHS legger skylden på sin europeiske sjef Pasquale Giordano, som nå har sagt opp.

- Vi er meget, meget flaue, sier Claudio Osorio, administrerende direktør til avisen Wall Street Journal.

På grunn av de dårlige resultatene skal CHS nå gjennomføre en større omorganisering og nedlegge mellom 25 og 30 kontorer og lagre, noe som trolig vil redusere staben med ti prosent. Norden skjærer klar av nedbemanningen, forteller danske Lars Krull, nordisk sjef i CHS, til digi.no.

- Norden er den regionen som går best i CHS, noe som fører til at England og Irland blir lagt under oss. Vi omsatte for nesten to milliarder kroner i Norge i fjor og sitter igjen med et overskudd vi er svært fornøyd med, forteller Krull.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.