CIA-direktøren retter voldsom kritikk mot WikiLeaks

I sin første tale som CIA-direktør stempler Mike Pompeo WikiLeaks som en «fiendtlig etterretningsorganisasjon» som truer USAs sikkerhet.

CIA-direktør Mike Pompeo.
CIA-direktør Mike Pompeo. (Bilde: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

I sin første tale som CIA-direktør stempler Mike Pompeo WikiLeaks som en «fiendtlig etterretningsorganisasjon» som truer USAs sikkerhet.

I talen sammenlignet den tidligere republikanske politikeren WikiLeaks og Julian Assange med diktatorer. Han sier at selv om de hevder at de handler i frihetens og personvernets navn, har de i realiteten mål om «personlig selvopphøyelse på bekostning av vestlige verdier».

– Det er på tide å omtale WikiLeaks som det de er, sa han, og kalte grunnlegger Julian Assange for en "bedrager som gjemmer seg bak en skjerm".

Hundretusener dokumenter

Forrige måned slapp WikiLeaks 8 000 dokumenter som omtalte hvordan CIA henter informasjon fra datamaskiner, telefoner og smart-TV-er. Lekkasjen ble fulgt fra en CIA-uttalelse om at det amerikanske folk bør være bekymret over WikiLeaks' arbeid med å svekke etterretningsevnen til å stå imot angrep fra eksterne trusler, ifølge Business Insider.

Tidligere har organisasjonen offentliggjort 250 000 dokumenter fra utenriksdepartementet samt hundretusener militærlogger fra Irak og Afghanistan.

–Forskjell på lekkasjer

Før det amerikanske presidentvalget fikk WikiLeaks mye skryt av Pompeos sjef, nåværende president Donald Trump, da organisasjonen publiserte private, politisk ødeleggende eposter fra Hillary Clintons valgkampstab.

Det hvite hus forsvarer presidenten og sier det er en stor forskjell på om WikiLeaks offentliggjør stjålne, personlige eposter fra en politiker og publiseringen av nasjonale sikkerhetsverktøy som CIA bruker. (©NTB)

Kommentarer (11)

Kommentarer (11)
Til toppen