Cinet er uenige med Sony

Tor Westerheim, markedssjef for Cinet PC, skriver i et innlegg til digi.no at det helt klart er et marked for PC-er utstyrt med Pentium II 333 MHz-prosessorer. digi.no skrev torsdag at Sony ikke ville inkludere Pentium II modellen i sin PC-serie på grunn av liten ytelsesforskjell i forhold til 300 MHz modellen av prosessoren.

"

Vedrørende innlegg "Ikke imponert over 333 MHz-brikken".

Cinet ønsker å komme med en kommentar til deres innlegg om at Sony ikke ser nytten i å ha modeller med den nye Intel Pentium II 333 MHz prosessoren.

Cinets erfaring er at den andelen av markedet som er ute etter en kraftig profesjonell PC ønsker å kjøpe det som gir best ytelse til en akseptabel pris. En potensiell kjøper av en 300 MHz PC vil i de fleste tilfeller vurdere sterkt å kjøpe en 333 MHz PC. Om kunden kjøper 333 MHz fremfor 300 MHz avhengiger av pris mot hva de får av ekstra ytelse. Således er vi helt enig i Sonys vurdering. Men siden vår erfarte hverdag er annerledes enn det Sony fremstiller når det gjelder forskjeller i ytelse og pris, kommer vi - og mange av våre kunder, til en annen konklusjon:

1) Cinet har erfart en ytelsesøkning målt med SysMark for Windows NT på ca. 20%. En 300 MHz løsning av Cinet PPI-556 ga 299 som ytelsestall. Samme maskinkonfigurasjon med 333 MHz ga 362 i SysMark ytelse.

2) Når det gjelder pris fraviker også våre tall det som er oppgitt. En bra konfigurert Cinet PPI-556 med 300 MHz Intel II prosessor, 64 MB RAM, 3,2 GB harddisk, 4MB AGP grafikkort, 32x CD-ROM spiller, lydkort og høyttalere, Microsoft Windows NT 4.0 og 17" TCO skjerm er priset [*ti prosent lavere enn en*] tilsvarende konfigurasjon med 333 MHz prosessor.

Vår konklusjon ut fra en pris/ytelses vurdering er at det klart er et marked for Pentium II 333 MHz maskiner. Dette har flere av våre kunder allerede bekreftet gjennom at vi på de første 4 dagene etter introduksjonen allerede har mottatt bestilling på 35 maskiner.

Ellers kan vi kommentere at utviklingskostnaden for Cinet i å tilby 333 MHz modellen er lav, da vi benytter identisk maskinvare som i øvrige modellvalg av Cinet PPI-556.
"

[*Innlegget er innenfor klammene redigert av digi.no*]

Til toppen