BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cinet fusjonerer med Ark datterselskap?

For at konsermodellen som Ark skal ivaretas slik den fremstår idag, mener økonomidirektør i Ark ASA, at et alternativ til direkte oppkjøp kan være at Cinet fusjonerer med ett av Arks datterselskaper. Overtakelsesformen er ennå ikke avgjort.

Eirik Flaa
25. sep. 1997 - 17:19

Sammenslåingen av Cinet og Ark-konsernet vil trolig ikke føre til de store endringene slik det ser ut i dag. Tanken er at morselskapet Ark, i tillegg til sine fem nåværende datterselskap, også vil eie 100 prosent i Cinet. Teknisk sett vil den enkleste måten å beholde denne strukturen være å fusjonere Cinet med ett av Arks datterselskaper.

- Det er ikke fullstendig avklart hvordan den formelle sammenslåingen vil foretas, men enkleste måten er kanskje å fusjonere selskapet sammen med et av våre mindre datterselskaper, sier økonomidirektør i Ark ASA Svein Rokne, til digi.no. Han sier dessuten at det nye Ark-konsernet vil bli helt i tråd med den nederlandske kjøperen Getronics øvrige virksomhet, noe den norske delen av virksomheten også vil nyte godt av.

- Hvis vi ser på Skrivervik-delen, som er den største delen av konsernet i dag, vil denne definitivt nyte godt av den nye eierstrukturen. Getronics har fra før gode relasjoner til Sun Microsystems , og Skriverviks forhold til Sun vil derfor bli ytterligere styrket gjennom oppkjøpet, mener Rokne.

Heller ikke internt i Cinet vil endringene i eierstrukturen få merkbare konsekvenser. PC produksjonen vil fortsatt bli prioritert, til tross at for Ark-konsernet i en pressemelding sier at "tjenesteyting og systemintegrasjon" blir de store vekstområdene.

- Selv om vi fokuserer mer og mer på tjenester - vil det fortsatt være en plass for vår PC-produksjon. Produksjonen av PCer også viktig i forbindelse med konsulent- og systemintegrasjons-virksomheten og derfor helt i tråd med Getronics hensikter, sier en sentral person i Cinet til digi.no. Han legger til at Cinets ulike virksomheter vil komplementere Ark ASAs øvrige virksomhetsområder, og ikke være en klump om foten slik media til tider har oppfattet det.

- For dem som ikke er klar over det, tjener vi faktisk gode penger på PC-produksjonen. Jeg kan ikke tro at det nye konsernet vil ønske å kvitte seg med denne verdifulle virksomheten, sier innsidekilden, og forklarer at Cinet AS er den største enkeltstående PC-leverandør til norsk næringsliv i dag

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.