Cinet-PC prioriteres foran Compaq

Du vil høre mer fra Cinet i tiden fremover. Ark, som eier den største norske pc-produsenten, skal prioritere Cinet fremfor Compaq fordi Compaq starter direktesalg.

Du vil høre mer fra Cinet i tiden fremover. Ark, som eier den største norske pc-produsenten, skal prioritere Cinet fremfor Compaq fordi Compaq starter direktesalg.

Ark-gruppen skal satse sterkere på Cinet igjen etter en stund å ha prioritert salg av Compaqs maskiner. Dette fortalte Ark-sjef Jan Erik Standahl under fremleggelsen av resultatene for 1998 tidligere i dag. Årsakene er at Compaq skal starte direktesalg av sine pcer.

Cinet PC erstatter Compaq

- Compaqs direktesalg er forstyrrende. Tidligere lurte jeg på hva vi skulle gjøre med pc-produksjonen i Cinet, men nå jeg svært glad vi har den. Å ha vår egen pc-produksjon gir oss en stabiliserende effekt og vi forventer å øke salget av Cinet-pcer fra 37.000 maskiner i fjor til 47.000 maskiner i år, sier Standahl.

- Dette får stå på Standahls regning, sier Gunnar Bjørkavåg, administrerende direktør i Compaq Norge. Først til høsten starter vi direktsalg og da til våre største kunder og til hjemmebrukere. De øvrige kundene skal håndteres gjennom våre partnere. Direktesalg er komplisert og vi diskuterer dette med våre partnere kontinuerlig,

Standahl mener at han kjenner lusa på gangen. Under presentasjonen i dag kritiserte han amerikanske dataselskaper som ofte lar norske selskaper bygge opp salget i Norge for så å etablere sitt eget kontor eller spre salget til flere norske distributører.

- I Skrivervik bygget vi ut salget av Sun og skaffet dem en markedsandel i Norge som var høyere en nesten noe annet sted i verden. Det som skjer er at Sun oppretter et eget kontor og sprer salget til flere importører. Jeg tror dette vil straffe seg fordi det er mangel på kvalifisert folk som kan selge Sun-produktene og vi kan ikke lengre fokusere på Sun slik vi gjorde, sier Standahl.

Standahl forteller at selskapet satser på salget av lagringsprodukter og utelukker ikke at Ark vil starte salg av hovedkonkurrenter til Sun.

I fremtiden må selskaper som Ark og Merkantildata bygge tettere relasjoner til sine kunder og selge dem it-løsningene de trenger, mer frikoblet fra en bestemt amerikanske leverandør, sier Standahl.

Til toppen