RESULTATERFINANS

Cinet-resultat rundt 30 mill.

På en presentasjon mandag antydet markedsdirektør Eirik Staff i Cinet et driftsresultat på rundt regnet 30 millioner kroner for 1997. Konserndirektør Jan Erik Standahl i ARK bekreftet at selskapet står foran oppkjøp i både Sverige og Danmark.

Jørgen Christiansen
26. jan. 1998 - 13:23

- Vi regner med at driftsresultatet i Cinet vil øke med omtrent 30 millioner kroner fra 1996 til 1997, sa Staff til en forsamling journalister mandag formiddag. Resultatet for 1996 var rundt regnet i null. Staff antydet samtidig en forventet omsetning for Cinet og Lantec i 1998 på tilsammen 1,8 milliarder kroner. Lantec og Cinet blir ett selskap under det nye ARK-systemet.

For konsernet som helhet varslet Standahl en omsetning på tre milliarder kroner for 1998.

Forretningsområdet ADB Cinet skal skilles helt ut og utvikles til en selvstendig partner for ARK. Konsernet gir altså de ansatte "muligheten" til å bygge seg et eget selskap som kan stå alene på egne ben.

- Det er ikke i ARK-strategien å satse på sluttbrukermarkedet, presiserte Standahl. - Vi ønsker å konsentrere vår virksomhet om større bedrifter. Vi vil gjøre ARK til en dataleverandør som skal være ledende på Network Computing.

- I Danmark søker vi å komplimentere vår virksomhet ved oppkjøp av en systemdivisjon, forklarte Standahl. Han fortalte også at en egnet systemintegrator vil kunne være oppkjøpskandidat for ARK i 1998.

Standahl fortalte samtidig at Skrivervik gjorde et usedvanlig bra år i 1997. Spesielt desember måned skal ha vært godt.

- Vi hadde problemer med å håndtere desember måned, sa Standahl, som grunngav dette med "uvanlig stor etterspørsel".

Standahls hovedbudskap mandag var at ARK nå er selskapet det skal fokuseres på. Konserndirektøren forklarte at det er ARK som skal sitte med kunderelasjonene, og være "navnet" i både Danmark, Sverige og Norge. Det kan dermed se ut til at ARK blir Getronics' verktøy for å angripe hele Scandinavia.

Selskapet vil holde en bred presentasjon av nye ARK i overgangen februar/mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.