Cinet slås konkurs i dag

Den største norske PC-produsenten, Cinet (tidligere Rec/Cinet), går til skifteretten i dag, bekrefter selskapet overfor digi.no.

Den største norske PC-produsenten, Cinet (tidligere Rec/Cinet), går til skifteretten i dag, bekrefter selskapet overfor digi.no.

digi.no kan avsløre at den største norske PC-produsenten, Cinet (tidligere Rec/Cinet og Rask Engros) er konkurs.

digi.no mottok i dag morges tips om dette og får bekreftet de dårlige nyheten fra administrerende direktør Roald Sannæs.

- Vi skal gå til skifteretten senere i dag, men vi arbeider videre med løsninger for å videreføre deler av virksomheten, forteller Sannæs til digi.no.

Etter at Evercom gikk konkurs i 2001, og Rec overtok Cinet fra Merkantildata, ble selskapet den største norske PC-produsenten. Med 32 ansatte omsatte selskapet for 185 millioner kroner i maskiner til både privat og bedriftsmarkedet i fjor, men resultatet endte på minus åtte millioner kroner.

Sannæs forklarer konkursen med de generelt stramme marginene i bransjen gjennom mange år. Store aktører som Dell presser hele bransjen med sine enorme storskala-fordeler.

- Selskapet har i flere år slitt med svak økonomi, og selv om salget går bra har vi hatt for dårlig likviditet. Når så PC-prisene har falt så dramatisk det siste årene, klarer vi ikke lenger å betjene kostnadsmassen vi har, forteller han til digi.no.

PC-prisene stod lenge stille i Norge mens de falt i utlandet, men i løpet av det siste året har prisene falt hardt. Salgsutviklingen til Cinet demonstrerer hvor dramatisk utviklingen har vært.

- Konkursen er trist, for vi hadde en salgsvekst på 38 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, men prisfallet i bransjen gjør at omsetningen likevel ikke øker.

Hvor stor den udekkede gjelden i selskapet er og hvilke deler av selskapet man arbeider med å videreføre vil ikke Sannæs foreløpig si noe om.

Aksjonærlisten viser at SND Invest er desidert største eier med 33 prosent av aksjene. Også BTV Investeringsfond (kommuner og banker i Buskerud), shippingselskapet Awilco og Conti/Ticon er store eiere.

Til toppen