AVTALER & KONTRAKTER

Cingular blir USAs største mobilselskap

Amerikanske myndigheter godkjenner trolig Cingulars oppkjøp av AT&T Wireless.

18. feb. 2004 - 11:35

I går la amerikanske Cingular 41 milliarder dollar i kontanter på bordet for AT&T Wireless, og slo dermed ut konkurrerende bud fra britiske Vodafone. Flere aktører tror nå amerikanske konkurransemyndigheter vil godkjenne Cingulars oppkjøp, ifølge Wall Street Journal. Det betyr i såfall at Cingular/AT&T blir USAs desidert største mobilselskap.

Det nye mobilselskapet vil få 46 millioner kunder, og raser dermed forbi rivalen Verizone Wireless, som i dag har 36 millioner kunder. På plassene etter kommer mobilselskapene

Nextel, Sprint og Deutsche Telekoms mobilselskap T-Mobile.

USAs justisdepartement og teletilsynet FCC (Federal Communications Commission) skal gå gjennom oppkjøpet for å undersøke om det bryter antitrust-lovgivningen.

Talspersoner for Cingular, som eies av SBC og Bell South, uttalte at de ikke tror det vil bli vanskelig å få oppkjøpet godkjent av myndighetene.

Flere aktører tror Cingular vil få godkjenning. En grunn til det er at mange mener konkurransen i USAs mobilmarked er tilfredsstillende, siden det er fem større aktører i markedet. I tillegg er det blitt innført nummerportabilitet, slik at kundene kan beholde telefonnummeret om de skifter leverandør, skriver Wall Street Journal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.