Cingular kuppet AT&T

Cingular vant budkampen om det amerikanske mobilselskapet AT&T Wireless.

Cingular vant budkampen om det amerikanske mobilselskapet AT&T Wireless.

Den amerikanske mobilaktøren Cingular vant budkampen om mobilselskapet AT&T Wireless, med et bud på 40,5 milliarder dollar. Britiske Vodafone ga til slutt opp kampen mot Cingular etter å ha lagt inn et siste bud på 38 milliarder dollar.

Mobilselskapet Cingular tilhører en eiergruppe som har en dominerende posisjon i det amerikanske mobilmarkedet. Cingular ønsket å hindre Vodafone i å gjøre ytterligere inntog i mobilmarkedet, siden det britiske selskapet allerede har en fot innenfor USA gjennom Verizone Wireless.

Spørsmålet er om amerikanske konkurransemyndigheter vil godkjenne at Cingular kjøper opp AT&T Wireless. På forhånd var det ventet av Vodafone lå best an til å kjøpe mobilselskapet, siden man regnet med at det ville være lettere for Vodafone å få myndighetenes godkjenning for et oppkjøp, i følge Wall Street Journal.

AT&T Wireless ble i 2001 skilt ut fra den amerikanske telegiganten AT&T, og deretter børsnotert som selvstendig selskap. Selskapet har etablert seg som det tredje største mobilselskapet i USA.

Mange av Vodafones største aksjonærer var tvil om Vodafone burde betale mer enn 30 milliarder dollar for AT&T Wireless. De mente det ville ta mange år å tjene inn igjen den investeringen. Vodafone-aksjen stiger på London-børsen etter at nyheten om at selskapet dropper oppkjøpet i USA.

Til toppen