Cisco bedre enn forventet

Etter børs amerikansk tid presenterte Cisco tall for første fiskalkvartal. - Jeg er stolt av tallene, sa John Chambers på en presentasjon i etterkant.

Etter børs amerikansk tid presenterte Cisco tall for første fiskalkvartal. - Jeg er stolt av tallene, sa John Chambers på en presentasjon i etterkant.

Cisco Systems Inc, verdens største nettverksleverandør, stilnet spekulasjonene om at veksten flater ut. Omsetningen vokste med 66 prosent sammenlignet med forrige kvartal. Overskuddet før avsetning til ekstraordinære poster ble på nesten 1.4 milliarder dollar, tilsvarende 18 cents per aksje, en cent mer enn forventet fra analytikerne. I samme kvartal i fjor hadde selskapet et overskudd på 11 cents per aksje.

Samtidig opprettholder selskapet sitt positive syn på fremtiden.

- Jeg kunne ikke vært mer for fornøyd med vårt første kvartal, særlig sammenlignet med det mange av våre konkurrenter har opplevd, sier sjefen i Cisco, John Chambers.

Likvel virker ikke aksjemarkedet helt fornøyd med tallene. Aksjekursen sank nesten en dollar til 54 i handel etter at den offisielle handelen var slutt.

Noen analytikere som Reuters var i kontakt med etter resultatpresentasjonen, er mer skeptisk til fremtiden enn selskapet er selv:

- Jeg tror ikke at Cisco har så god oversikt på de kommende kvartalene som de skulle like. Jeg tror at omsetningen og resultatveksten vil avta fremover, sier analytiker Paul Sagawa til Reuters.

Et teknisk chart på Cisco finner du på digitoday.nos børstjeneste,Aksjeforum.com, ved å trykke her.

Til toppen