Cisco bedrer marginene, men salget faller

Cisco-sjef John Chambers fortsetter å skvise flere ører ut av hver omsatte krone, og salgstallene viser at det må han gjøre.

Cisco-sjef John Chambers fortsetter å skvise flere ører ut av hver omsatte krone, og salgstallene viser at det må han gjøre.

Tross nedgang i omsetningen i tredje regnskapskvartal (avvikende regnskapsår) og utsikter for en flat utvikling i inneværende kvartal, er John Chambers "for første gang på lenge" forsiktig optimist med hensyn til selskapets salgsutvikling i månedene som kommer.

Nettverkutstyrsprodusenten Cisco la i går kveld norsk tid frem tallene for tredje regnskapskvartal, som endte 26. april, og de viser en bedring i resultatet på formidable 35 prosent sammenliknet med samme periode året før. Resultatet i tredje kvartal endte på 987 millioner dollar, eller 14 cent per aksje, mot 729 millioner dollar (10 cent per aksje) i Q3 i fjor.

Men omsetningen fortsetter å falle. Selskapet omsatte for 4,62 milliarder dollar i tredje kvartal, ned fra 4,82 milliarder dollar (4,2 prosent) i samme periode året før, noe som er det bratteste omsetningsfallet Cisco noensinne har opplevd, ifølge Wall Street Journal. Samtidig er Ciscos tredjekvartal tradisjonelt selskapets svakeste.

Ifølge konsernsjef Chambers tok ordrebeholdningen seg noe opp i april eller betydelig treghet i markedet i februar og mars. Det er spesielt storkundene som er på vei tilbake, noe som får Chambers til å signalisere en forsiktig optimisme for tiden som kommer, men han legger til at "det er for tidlig å si om dette er en trend som vil vare".

I etter børs-handel på Nasdaq i går - etter at tredjekvartalstallene var kjent - falt Cisco-aksjen med 1,9 prosent (ned 31 cent til 15,59 dollar per aksje). Før resultatfremleggelsen steg kursen med 51 cent til 15,90 dollar.

Til toppen