Cisco bekrefter masseoppsigelser

Overskuddet øker kraftig, men IT-gigantens hodepine er stagnasjon i salget av svitsjer og rutere – selve kjernevirksomheten.

Det er lite vekst å spore for Cisco innen hovedgeskjeften svitsjer og rutere. Nå foretar de en kursendring for å satse mer blant annet på sikkerhet, tingenes internett, samhandling og skyen. Illustrasjonsbilde.
Det er lite vekst å spore for Cisco innen hovedgeskjeften svitsjer og rutere. Nå foretar de en kursendring for å satse mer blant annet på sikkerhet, tingenes internett, samhandling og skyen. Illustrasjonsbilde. (Bilde: Gleb Garanich, Reuters)

Overskuddet øker kraftig, men IT-gigantens hodepine er stagnasjon i salget av svitsjer og rutere – selve kjernevirksomheten.

Cisco la i går fram tall for sitt avvikende regnskapsår 2016, som ble avsluttet 30. juli. Netto overskudd endte på 10,7 milliarder dollar, opp solide 20 prosent.

Samtidig bekrefter IT-giganten en omfattende kuttrunde. De varsler nå at 5.500 ansatte mister jobbene sine i en omstrukturering som starter umiddelbart. Det tilsvarer rundt 7 prosent av staben.

I forkant av kunngjøringen sirkulerte det rykter om masseoppsigelser. De viste seg å stemme, men omfanget er altså mindre enn ventet.

Stagnasjon

Målet med restruktureringen er å kutte kostnader på områder preget av stagnasjon eller negativ vekst, som er tilfelle for Ciscos tradisjonelle kjernevirksomhet (og klart største forretningsområde), det vil si produksjon av svitsjeutstyr og rutere.

Det de sparer skal mer eller mindre uavkortet investeres i vekstområder som sikkerhet, tingenes internett, samhandlingsløsninger, datasenter og nettskyen, heter det.

Fordi selskapet i fjor kvittet seg med produksjon av tv-bokser (SP Video CPE Business ble kjøpt opp og overtatt av Technicolor i november 2015) endte omsetningen helt flatt på 49,2 milliarder dollar.

Cisco kan vise til en mager inntektsvekst for resten av butikken sin, altså videreført drift, på knappe 3 prosent opp til 48,7 milliarder dollar.

I utvidet handel på NASDAQ-børsen svarte markedet med å sende Ciscos aksjekurs ned 1,29 prosent. En mindre korreksjon etter at selskapets markedsverdi har lagt på seg drøyt 20 prosent siste halvår.

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen