Cisco bekrefter milliardoppkjøp

Sluker børsnotert programvarehus for 15 milliarder kroner.

Cisco vil styrke seg innen programvare for samhandling ved å kjøpe Broadsoft.
Cisco vil styrke seg innen programvare for samhandling ved å kjøpe Broadsoft. (Bilde: Eric Gaillard, Reuters / NTB scanpix)

Sluker børsnotert programvarehus for 15 milliarder kroner.

I går meldte Reuters om et nært forestående oppkjøp, og bekreftelsen kom mandag ettermiddag.

Cisco erverver samtlige aksjer i Broadsoft i en handel verdsatt til 1,9 milliarder dollar, eller 15,2 milliarder kroner. Begge partene er notert på Nasdaq-børsen.

Broadsoft er leverandør av programvare og tjenester innen kommunikasjon og samhandling («unified communication») for telekombransjen. Kundene har inkludert blant andre Verizon og AT&T som har videresolgt produktene til sine kunder igjen.

Selskapet som nå slukes ble etablert i 1998 og har hovedkvarter i den amerikanske delstaten Maryland.

Cisco mener at oppkjøpet styrker porteføljen av kommunikasjons- og samhandlingsløsninger til bedriftskunder, spesielt blant små og mellomstore virksomheter.

Broadsoft har utviklet skybaserte sentralbordløsninger og ulike andre tjenester og løsninger for samhandling.

Ifølge Reuters er oppkjøpet er en måte for Cisco å satse på nyere områder utenfor det tradisjonelle og stagnerte kjerneområdet, nemlig salg av svitsjer og rutere.

Selve oppkjøpsprosessen ventes å være fullført i løpet av første kvartal 2018. De ansatte i Broadsoft vil bli overført til Ciscos forretningsdivisjon unified communications.

Dette er det andre store oppkjøpet Cisco har kunngjort i år. Tilbake i mars slukte de teknologibedriften AppDynamics for 3,7 milliarder dollar.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen