BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco bygger i høyden

14 dager etter at nettverksgiganten Cisco lanserte AccessPath i USA, presenteres løsningen på det norske markedet.

Øystein Kvistad
17. juni 1997 - 14:28

AccessPath er et komplett rack-basert system som gir teleoperatører og større bedrifter mulighet til å håndtere et stort antall brukere som ringer opp med modem, ISDN eller GSM-tjenester.

-AccessPath har fått stor oppmerksomhet og vi har allerede flere utredningsprosjekter i Norge, sier teknisk leder Mikael Engstrøm i Cisco

Norge i en pressemelding.

Teleoperatørene opplever sterk trafikkvekst som i stor grad skyldes flere Internett-brukere. Med et modulært aksesserversystem kan en operatør utvide eksisterende utstyr i takt med økt kundetilstrømning, samtidig som ytelsen beholdes.

- Internettmarkedet har vokst raskere enn telefon-, radio, TV- og video-markedet til sammen. Det er i seg selv imponerende, men likevel er det grunn til å minne om at bare 11 prosent av USAs husstander i dag har tilgang til nettet eller ulike typer online-tjenester. 89 prosent av markedet er altså ennå ikke utnyttet, sier Nick Lippis, gründer og daglig leder i Strategic Networks Consulting.

- For å utnytte denne enorme markedsmuligheten må internettjenesteleverandører (ISPer) spesialisere sine tjenester. For å kunne levere mer skalérbare og differensierte tjenester må disse ISPene flytte over til modulære fjernaksessystemer av typen AccessPath, mener Lippis.

Ifølge Cisco Norge er AccessPath "et nøkkelprodukt på linje med Ciscos øvrige access-produkter og bygger på AS5200, Cisco 7200 og Catalyst 5000". Én av fordelene er at nåværende utstyr kan benyttes og for eksempel bygge inn en hel AS5200-enheter i en AccessPath-løsning. Cisco AccessPath er skalérbar fra 12 til 720 porter - dvs. at du kan starte med en liten løsning og etterhvert utvide til tusenvis av brukere.

AccessPath Manager sørger for administrasjon av hele systemet, ikke bare enkelte enheter. AccessPath Manager er et web-basert program som består av et antall moduler som håndterer blant annet overgripende systemstatus, konfigurasjon av nye komponenter i stacken, kontroll av inn- og utgående

trafikk samt en trafikklogg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.