BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco-gransking avsluttes

USAs konkurransemyndigheter har ikke funnet at Cisco Systems har forbrudt seg mot landets antitrust-lovgivning og avslutter granskingen av nettverkutstyrsprodusenten.

Øystein Kvistad
2. juni 1999 - 10:27

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har ikke FTC (Federal Trade Commission) funnet belegg for sine mistanker om at Cisco skal ha brutt amerikansk konkurranselovgivning ved å inngå hemmelige avtaler med konkurrenter om å dele opp markedet for nettverksutstyr mellom seg.

FTC har fokusert sin etterforskning på forhandlingene som har pågått mellom Cisco, Lucent Technologies og Nortel Networks (Nortel inklusive innfusjonerte Bay Networks).

Spørsmålet FTC har reist er hvorvidt Cisco i disse samtalene noen gang foreslo å dele nettverksindustrien i noen få områder og enes om ikke å konkurrere med hverandre i bestemte markeder.

Dette kalles en horisontal markedsallokering og er ikke tillatt etter amerikansk lov.

Cisco har hele tiden på det sterkeste avvist beskyldningene om ulovlig kartellvirksomhet. Nettverksgiganten har forklart at diskusjonene med Lucent og Nortel Networks bare handlet om å fokusere på ulike måter å betjene nye markeder på og utvikle lavkostprodukter.

En talskvinne i FTC bekrefter overfor Reuters at Cisco-granskningen nå er avsluttet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra