Cisco har avgjort lagt krisen bak seg

Globalt hopp i omsetning og resultat, men i Norge går det ikke så bra som ventet.

Cisco har avgjort lagt krisen bak seg
Bilde:

Da Cisco for tre måneder siden la fram sine tall for regnskapsårets første kvartal, var toppsjef John Chambers klar i sin vurdering: Dette er vendepunktet sa han, selv om omsetningen var 12,7 prosent lavere enn året før.

Andrekvartalstallene som Chambers la fram i går, viser at han hadde rett. Sammenliknet med samme kvartal for et år siden økte omsetningen med 8 prosent til 9,8 milliarder dollar, mens nettoresultat etter skatt økte med 23 prosent til 1,9 milliarder dollar.

Chambers sier resultatene overgår forventningene.

– Vi tror dette viser klart at vi nå går inn i fase to av en finansiell oppgang. I løpet av siste kvartal har vi sett bedringer innen nesten alle våre forretningsområder, sier han.

Administrerende direktør Jørgen Myrland i Cisco Norge er derimot ikke så fornøyd: Han forteller at omsetningen i andre kvartal er 11 prosent lavere enn i fjor, og sier det er svakere enn ventet. Nedgangen er langt større enn for halvåret som helhet, der omsetningen svikter med 6 prosent.

– Vi ser at omsetningsveksten innen offentlig sektor og mellomstore bedrifter fortsetter, men opplever samtidig noe nedgang blant de store bedriftskundene. Teknologiområdene videosystemer, datasentersvitsjing, trådløse nett og sikkerhet viser fremgang i andre kvartal. Vi ser også en stadig voksende interesse for vårt Unified Computing System, sier Myrland.

Unified Computing System (UCS) er en plattform for samhandling, meldinger og sanntidskommunikasjon, som ble lansert i mars i år, og som ifølge Myrland har fått et godt fotfeste i det norske markedet. Cisco Norge vil satse spesielt på UCS i kommende kvartal.

Oppkjøpet av Tandberg, hvis videokonferanseløsninger skal inn i UCS, er ikke fullført, og det er ikke klart når omsetningen derfra skal inn i Ciscos regnskap.

Cisco-regnskapet viser ellers at selskapets likvide reserver har vokst med 5 milliarder dollar det siste halvåret, til 40 milliarder dollar per 23. januar i år. I kalenderåret 2009 brukte Cisco rundt 7 milliarder dollar på ulike oppkjøp.

Chambers sier det vil komme nye oppkjøp. Han tar også sikte på å hyre inn opptil 3000 nye ansatte i løpet av de nærmeste kvartalene. Cisco har i dag rundt 66 000 medarbeidere.

Toppsjefen lover at andre kvartal ikke vil være et blaff, og spår varig vekst på mellom 12 prosent og 17 prosent.

Cisco-aksjen steg 3,3 prosent til 23,81 dollar da tallene ble kjent.

    Les også:

Les mer om:
;