KORTNYTT

Cisco investerer tungt i India

Cisco skal investere 1,1 milliarder dollar i India over de kommende tre årene.

20. okt. 2005 - 15:15

Cisco har vært i India siden 1995 og har i dag 1 400 ansatte i landet. Omsetningen i India har vokst med 50 prosent hvert år de siste to årene, og prognosen framover er 30 prosent årlig vekst de nærmeste tre årene.

Cisco-sjef John Chambers tror India kan bli selskapets største marked i Asia. Kina er, som kjent, hjemlandet til Cisco-utfordrer Huawei. Det innebærer ikke at Cisco ikke investerer der også: Et utviklingssenter ble nylig åpnet i Shanghai, og observatører anslår Ciscos samlede investeringer i Kina til 600 millioner dollar.

Men India er langt viktigere for Cisco enn Kina: Et utviklingssenter i Bangalore er etablert for lengst. I tillegg er det kontorer i sju andre indiske byer.

En plan som ble publisert denne uken, går ut på å investere 1,1 milliarder dollar i India over de kommende tre år. 750 millioner dollar skal brukes til utvikling og opplæring. 100 millioner dollar settes av til å investere i nye indiske selskaper. 100 millioner dollar går til kundestøtte. Resten settes av til leasing og andre finansieringstilbud til kundene. Det åpnes videre for mulig produksjon i India.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.